KKTC’nin 33’üncü kuruluş yıl dönümü Mersin’de de etkinliklerle kutlandı.

KKTC Mersin Konsolosluğu’ndan yapılan açıklamaya göre, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı nedeniyle dün Mersin Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi.

Törende; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Konsolosluğu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanlığı, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Mersin Şube Başkanlığı, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Mersin Şube Başkanlığı, Doğu Akdeniz Üniversitesi Mersin Temsilciliği, Lefke Avrupa Üniversitesi Adana Temsilciliği, Yakın Doğu Üniversitesi Adana Temsilciliği, Girne Amerikan Üniversitesi Mersin Temsilciliği ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Mersin Temsilciliği Atatürk Anıtı’na ayrı ayrı çelenk koydu.

Çelenk sunma töreninin ardından KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu  makamında tebrik kabul etti.

Daha sonra Toroslar Belediyesi tarafından yaptırılan Rauf Denktaş Parkı ziyaret edilerek, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ve Kıbrıs Türk Halkının Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün büstlerine çiçek sunuldu.

Akşam ise  KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu ve eşinin ev sahipliğinde Mersin Hilton Otel’de bir resepsiyon verildi.

Resepsiyona Mersin Valisi, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ile birlikte il müdürleri, ilçe belediye başkanları, mülki ve askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, Mersin’de yaşayan KKTC vatandaşları ve çok sayıda davetli katıldı. 

1479306169.jpg

1479306170.jpg

1479306171.jpg