Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 33’üncü kuruluş yıldönümü münasebetiyle KKTC Berlin Temsilcisi Mustafa Kemal Gökeri ve eşi Figen Gökeri’nin ev sahipliğinde dün akşam bir resepsiyon düzenlendi.

Enformasyon Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, Maritim Pro Arte Hotel’de yer alan resepsiyona TC Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın’ın yanı sıra çok sayıda diplomat, Berlin'de yaşayan KKTC vatandaşları ve davetliler katıldı.

Temsilci Mustafa Kemal Gökeri resepsiyonda yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türkü’nün yıllarca sürdürdüğü varoluş mücadelesini devlet olgusuyla taçlandırdığını, Kıbrıs Türkü’nün uluslararası toplumun saygın bir üyesi ve uluslararası hukukun bir parçası olmak hedefine yönelik yılmadan çalışmakta olduğunu ifade etti.

Gelinen noktada onurlu bir çözüme ulaşıldığı takdirde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin eşit ortak olarak yeni kurulacak devlette yerini alacağını belirten Gökeri, Kıbrıs Rum tarafının makul bir çözüme yanaşmaması halinde ise alternatifsiz olunmadığını, KKTC'nin yüceltilmesine devam edileceğini vurguladı.