Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 32’nci kuruluş yıldönümü kutlamaları başladı.

Kutlamalar, saat 12.00’de, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’ndan yaptığı konuşma ve 21 pare top atışıyla başladı.

Cumhuriyet Bayramı tören ve etkinlikleri çerçevesindeki ilk tören ise Kıbrıs Türk Halkının Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün Anıt Mezarı’nda saat 15.00’te düzenlenecek. Ardından Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın mezarında 15.30’daki tören gerçekleştirilecek.

LEFKOŞA’DAKİ TÖRENLER

15 Kasım Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yarın Başkent Lefkoşa ve tüm ilçelerde törenler düzenlenecek.

Lefkoşa’daki ilk tören Şehitler Anıtı önünde saat 08.00’da yapılacak. Atatürk Anıtı’ndaki tören ise saat 09.30’da başlayacak. Törende, protokol sırasına göre çelenkler Anıt’a sunulacak. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesinin ardından Anıt Özel Defteri’nin imzalanmasıyla tören sona erecek.

Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’ndaki Resmi Geçit Töreni ise saat 10.00’da tören birliklerinin denetlemesiyle başlayacak. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Türkiye Cumhuriyeti hükümeti temsilcisinin yapacağı konuşmaların ardından, Yeşilırmak ve Erenköy’den getirilen bayraklar Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya takdim edilecek.

Kültür Dairesi Devlet Halk Dansları gösterisinin ardından tören resmi geçitle sona erecek.

TÜRK YILDIZLARI VE SOLO TÜRK’TEN GÖSTERİ

Etkinlikler çerçevesinde, Türk Yıldızları ve Solotürk de gösteri yapacak.

Türk Yıldızları Akrotim ekibinden bir uçak ve Solotürk, yarın 11.10-11.50 saatleri arasında Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Bulvarı ve Gemikonağı-Lefke Cengiz Topel Anıtı, Türk Yıldızları Akrotim ekibinden yedi uçak ve Solotürk saat 15.15’den itibaren de Girne Atatürk Anıtı üzerinde gösteri uçuşu yapacak.

GEMİLERİN ZİYARETE AÇILMASI

Türk Deniz Kuvvetleri’nin TCG Gökova Fırkateyni ile TCG Burakreis Denizaltısı Girne Turizm Limanı’nda, TCG Atak Hücumbotu ise Gazimağusa Ticari Limanı’nda 10.00-12.00 ile 14.00-17.00 saatleri arasında halkın ziyaretine açılacak.

TCG Gökova Fırkateynine ulaşım, Girne Antik Limanı’ndan (Yat Limanı) Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nca sağlanan deniz vasıtası ile yapılacak.

CUMHURBAŞKANI AKINCI’NIN TEBRİK KABULÜ VE RESEPSİYONU

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yarın saat 09.00’da Cumhurbaşkanlığı’nda tebrik kabul edecek.

Akıncı ve eşi Meral Akıncı, Girne Dome Otel’de saat 19.30’da resepsiyon verecek.

DİĞER TÖRENLER

Gazimağusa’daki kutlamalar saat 14.00’te Zafer Anıtı’nda başlayacak. Törene 14.30’da Polatpaşa Bulvarı’nda devam edilecek.

Kutlamalar çerçevesinde Güzelyurt’ta da saat 10.00’da Atatürk Anıtı ve ardından Müze önünde 2 tören düzenlenecek.

Girne Atatürk Anıtı önündeki tören saat 14.00’te, İskele Ecevit Meydanı’ndaki 15.00’te, Lefke’deki 14.10’da başlayacak.

MEDENİYETLER KOROSU BEDESTEN’DE

KKTC’nin 32. kuruluş yıldönümü, resmi kutlamalar yanında, çeşitli etkinliklerle de kutlanacak.

Kültür Dairesi Cumhuriyet Sergisi ve Konseri, 16 Kasım Pazartesi günü saat 18.30’da Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alacak.

Antakya Medeniyetler Korosu ise, 27 Kasım Cuma günü Lefkoşa Bedesten’de saat 19.00’da konser verecek.

Aynı gün Dipkarpaz Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu’nda Kültür Dairesi Devlet Türk Halk Müziği ve Devlet Halk Dansları Topluluğu gösteri yapacak.

Gençlik Dairesi Kültür, Sanat, Bilim ve Spor Şöleni ise, 28 Kasım Cumartesi günü Lefkoşa Atatürk Kapalı Salonu’nda saat 19.00’da yer alacak.

Şölende konserler, film, jimnastik, dans, tiyatro gösterileri, sergiler, tanıtımlar ve birçok etkinlik yapılacak.

Aynı gün; Kalkanlı Ortadoğu Teknik Üniversitesi Konferans Salonu’nda Kültür Dairesi Devlet Türk Halk Müziği ve Devlet Halk Dansları Topluluğu gösterileri yapılacak.

Etkinlikler, 29 Kasım Pazar günü Gazimağusa Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda saat 19.00-21.30 saatlerinde gerçekleştirilecek Antakya Medeniyetler Korosu konseriyle son bulacak.