KKTC'nin Londra Temsilcisi Oya Tuncalı'nın görev süresinin dolması nedeniyle veda resepsiyonu verildi.

KKTC'nin Londra Temsilciliği binasında düzenlenen resepsiyona, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, İngiliz Parlamentosu Dostluk Grubu Eş Başkanı Lord Sharkey, İngiltere'nin eski Kıbrıs Özel Temsilcisi Lord David Hannay, Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği çalışanları, çeşitli dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Birleşik Krallık'ta yerleşik Kıbrıslı vatandaşlar ile çok sayıda davetli katıldı.

Resepsiyonda yaptığı konuşmada Tuncalı, Şubat 2012'den bu yana Londra'da yürüttüğü görevini ağustos ayında tamamlayarak, Dışişleri Bakanlığına hizmet vermeye devam etmek üzere Kıbrıs'a döneceğini bildirdi.

"Devletimizin önemli ve zor misyonlarından Londra Temsilciliğimizde 2 kez görev almak, şahsım için heyecan verici ve duygu dolu olmuştur." diyen Tuncalı, 1998-2001 döneminde de KKTC'nin ilk kadın başkonsolosu olarak Londra'da görevde bulunduğunu hatırlattı.

Tuncalı, İngiltere'deki hizmeti süresince yoğun ve hareketli bir dönemi tamamladıklarını belirterek, temsilcilik kadrosu, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Bilgiç ile Türk Büyükelçiliğinin destek ve işbirliğinden ötürü teşekkürlerini sundu.

Resepsiyonda ayrıca caz dinletisi yapıldı.

Tuncalı'nın yerini ağustos ayında Zehra Başaran'ın devralacağı aktarıldı.