Doktor olmadığı halde Kuzey Kıbrıs,  Erzincan, Hakkari ve Gümüşhane’de devlet hastanelerinde önlük giyerek doktorluk yaparken yakalanan ve 4 yıl hapis cezası alan 40 yaşındaki Ceyhun Sönmez, hükümlü olduğu Edirne Kapalı Cezaevi'nde geçen pazartesi günü kendini asarak intihar etti.

Karadeniz Tıp Fakültesi 4'üncü sınıftan 'sahtecilik' yaptığı gerekçesiyle 2004 yılında atılan Ceyhun Sönmez, 2008 yılında Erzincan’da bir tanıdığını hastaneye götürdükten sonra bulduğu beyaz önlük ve stetoskopla servisleri gezerken, bir hemşerinin tanıması sonucu yakalandı. Hakkında açılan davada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Sönmez, 2015 yılında Hakkari Yüksekova Devlet Hastanesi’nde ortaya çıktı. 

Hastaneye doktor kıyafetiyle gidip, İstanbul 112’de çalıştığını ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün görevlendirmesiyle Acil Servis’te çalıştığını söyleyen doktor Ceyhun Sönmez, başhekim yardımcısının görev yazısı istemesi üzerine ikinci kez yakalandı.

Eşofmandan ip yapıp kendisini astı

Mahkemedeki yargılamasının ardından 4 yıl hapis cezası alarak Edirne Kapalı Cezaevi’ne konulan Ceyhun Sönmez, arife günü infaz koruma memurlarına kendisini iyi hissetmediğini, moralinin bozuk olduğunu ve çevresine zarar verebileceğini söyleyerek, tek kişilik hücreye konulmak istedi. Bu isteği yerine getirilen Sönmez, hücrede eşofmanından yaptığı iple kendisini pencere demirine asarak intihar etti. Sönmez, kısa bir sonra kontrole giden infaz koruma memurları tarafından ölü olarak bulundu. Savcılık ve cezaevi yönetimi tarafından yapılan incelemenin ardından Sönmez’in cesedi Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastane morguna kaldırıldı.

İlk durağı KKTC olmuştu…

Verdiği tüm ifadelerde çocukluğundan beri doktor olmak istediğini söyleyen Ceyhun Sönmez, 2004 yılında Tıp Fakültesi 4’ncü sınıf öğrencisiyken sahtecilikten okuldan atıldı. 2005 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gelen Sönmez, sahte belgeyle Devlet Hastanesi’nde 3 gece nöbet tuttuktan sonra fark edilerek yakalandı. Ardından döndüğü Türkiye’de Erzincan ve Hakkari’nin yanı sıra Gümüşhane de sahte doktorluk yaparken yakalanan Sönmez’in 'hırsızlık, kapkaç ve unvan gaspı ve evrakta sahtecilik' suçlarından kaydı olduğu belirtildi.

Ufaklıktan beri doktor olmak istiyordu

Ceyhun Sönmez, 2005 yılında Kuzey Kıbrıs’a gelmiş ve Türkiye’de hazırlattığı sahte belgeyi Sağlık Bakanlığı’na onaylatmıştı.

Sönmez, 2006 yılında Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde stajyer doktor olarak çalışmaya başlamış ve personelin dikkati sayesinde yakalanarak tutuklanmıştı.

Yakalandıktan sonra ufaklıktan beri doktorluğu sevdiği için bu suçu işlediğini belirten Sönmez, aldığı sahte Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Stajer belgesiyle 25 Aralık 2005 tarihinde KKTC’ye giriş yapmış ve 26 Aralık 2005 tarihinde ise KKTC Sağlık Bakanlığı’na gidip bu sahte belgeyi onaylatmıştı. Ardından da Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde göreve başlamıştı. Sönmez, üç nöbet de tuttuktan sonra fark edilince, Hızır Acil’in vermiş olduğu üniformaları da sirkat edip ülkeden kaçmıştı. İki yıl aradan sonra ülkeye geri gelen Sönmez, 17 Nisan 2008 tarihinde tutuklanmıştı. Sönmez cezasının dolmasının ardından sınır dışı edilmişti.