KKTC'de yeni siyasi partiler hayata geçiyor. Son olarak Mustafa Dökümcü tarafından yapılan açıklamada, KKTC'de sol siyaseti savunacak Toplumsal Kalkınma Partisi'nin gayrıresmi olarak hayata geçtiği duyuruldu.

Toplumsal Kalkınma Partisi Genel Başkanı olarak açıklama yayınlayan Mustafa Dökümcü, Toplumsal Kalkınma Partisi'nin siyasi görüşünü Demokratik Sol olarak dile getirdi. Mustafa Dökümcü yaptığı yazılı açıklamada, "Kıbrıs Türk Halkı bugüne kadar malesef çok mağdur olmuştur, yaralanmıştır , bir çok insanımızın hakları yenilmiştir bunları biliyoruz bunları düzeltmeye geliyoruz, bu devleti yenilemeye geliyoruz." dedi.

Toplumsal Kalkınma Partisi Genel Başkanı Mustafa Dökümcü'nün açıklaması şöyle:

"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yep yeni bir partisi Toplumsal Kalkınma Partisi gayriresmi olarak kuruldu, bizim sloganımız toplumsal kalkınma,toplumsal barış, toplumsal mücadele'dir.Kurulduğmuz günden beri Atatürk İlke ve İnkılaplarından şaşmadan yolumuza devam etmekteyiz. Gazi Mustafa Kemal'in bir sözü vardır Yurtta Barış Dünyada Barış , işte bizde bu sözle birlikte partimizi kurduk, Toplumsal Kalkınma Partisi her kanattan insanlarla dolu , gerek UBP gerek DP gerek CTP gerek TDP vs. her kanattan sağcısı olsun solcusu olsun her yerden sempatizanımız var.

Bizim hedefimiz açık açık ortada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini tanınır bir devlet haline getirmek , Müzakere masasındaki elimizi daha çok güçlendireceğine inanıyoruz.Projelermiz belgelenmiş bütçe kaynakları hazırlanmış ve teker teker detaylı bir şekilde Resmi Facebook sayfamızdan paylaşıyoruz, oradan takip edebilirsiniz, bizim projelermiz gayet gerçekçi, yararlı ve devlete gelir getirecek projelerdir.

Partimizin ideolojisi şöyledir ; Atatürkçülük,Sosyal Demokrasi,Sosyal Liberalizm,Demokratik Sol. Partimizin siyasi pozisyonu ise Merkez Soldur.Toplumsal Kalkınma Partisi herhangi bir seçimde seçime katılma potansiyeline sahip olmakta artı yeten meclise girecek güçte olmaktadır. Partimiz 15 Ocak 2016 tarihinde kurulmuştur.Kıbrıs Türk Halkı bugüne kadar malesef çok mağdur olmuştur, yaralanmıştır , bir çok insanımızın hakları yenilmiştir bunları biliyoruz bunları düzeltmeye geliyoruz, bu devleti yenilemeye geliyoruz.

Kuzey Kıbrıs için artık Toplumsal Kalkınma Partisi var!"