Çiğdem Aydın

Romanya’dan, Kıbrıs’a gelen 3’ü kadın 4 kafadar 2 gün içinde 2 dükkan soydu, Gülser Akkök isimli kadının kolundaki çantayı alıp götürdü

Elde edilen bilgilere göre, Alena Trifu, Simona Pavel, Cemalia Radu ve Florin Lautaru iki gün önce Kuzey Kıbrıs’a geldi. Girne’de bir pansiyona yerleşen dört kafadar bir gün içerisinde iki iş yerinden hırsızlık yaptı, yankesicilik yolu ile bir kadının çantasından cüzdanını çaldı. Cüzdanı çantasından çalınan şahsın şikâyeti üzerine soruşturma başlatan polis, dört zanlıyı Girne çarşısında çaldıkları eşyalarla gezerken yakaladı. 

Yakalanmasalar bugün uçacaklardı

Haklarında soruşturma başlatılan zanlılar dün Girne’de mahkemeye çıkarılırken, zanlıların bugün için gidiş biletleri olduğu öğrenildi. Tutuklama duruşmasında zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, Alena Trifu, Simona Pavel, Cemalia Radu ve Florin Lautaru’nun önceki gün gözaltına alındıklarını belirtti. Polis, zanlıların 1 Nisan saat 13.00 sıralarında, Girne'de bir mağazada Gülser Akkök'ün kolunda asılı bulunan çanta içerisindeki para cüzdanı ile içerisindeki 200 TL ve 160 Dolar nakit parayı çaldıklarını söyledi. 

Çantadan tişörte ne varsa çalmışlar…

Polis alınan şikâyet üzerine yapılan soruşturmada zanlıların ayrıca Girne'de faaliyet gösteren “Authentic Bag Shoes” isimli iş yeri içerisinden 800 TL değerindeki Louis Vuitton marka kol çantası ile aynı tarihte “Colours Butik” isimli iş yerinden ise 200 TL değerindeki bayan tişörtlerini çaldıklarının tespit edildiğini belirtti.

Gülser Akkök'ün cüzdanının kaybolduğunu fark etmesi üzerine şikâyetçi olduğunu ve yapılan araştırmada güvenlik kamera görüntülerinin incelendiğini kaydeden polis, zanlı Florin Lautaru’nın cüzdanı cebinden çıkarıp attığını tespit ettiklerini ifade etti. 

Çarşıda gezerlerken yakalandılar

Çarşıda gezerken yakalanan zanlıların üzerinde çaldıkları çanta ve tişörtlerin bulunduğunu belirten polis, ayrıca zanlıların üzerinde nereden geldikleri belli olmayan birçok çanta ve ayakkabı bulduklarını söyledi. Polis, bu eşyalarında çalıntı olduğunu düşündüklerini, soruşturmanın devam ettiğini ifade ederek, zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmalarını talep etti.

Talebi değerlendiren mahkeme zanlılar hakkında 3 gün tutukluluk emri verirken söz hakkı verilen dört zanlı da suçlarını kabul ettiklerini ifade etti.