Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla KKTC’de bulunan Kosova, Pakistan, Madagaskar ve Kenya milletvekillerini ayr ayrı kabul edip, görüştü.

Siber, sırasıyla Kosova milletvekilleri Müfera Şinik ve Fikrim Damka, Pakistan Milletvekili Khan Tarıqullah, Madagaskar Meclisi’ni temsil eden Herman Razafindravelo, Jean Claude Rabearisoa ve Basile Elitafa ile Kenya’dan Senatör Billow Adan Kerow’u kabul etti.

Meclis Başkanı Sibel Siber, Kosova heyetini kabulde yaptığı konuşmada, Kosova ile kurulan gönül kardeşliğinden söz ederek, Kosova milletvekilleri ile aynı dili konuşmanın mutluluk verici olduğunu söyledi. İki ülkenin kültüründeki benzer noktalara işaret eden Siber, KKTC ve Kosova için daha güzel günler dileyerek, konuşmasında Kıbrıs konusuna da değindi. Müzakerelerden umutlu olduklarını kaydeden Siber, “Çözüme ulaşmak, varlığımızla dünyanın bir parçası olmak istiyoruz” dedi. Karşılıklı hediye teatisinin yapıldığı kabulde, Kosova’nın bağımsızlık bildirgesi Siber’e plaketle takdim etti.

Meclis Başkanı Siber, diğer kabullerinde yaptığı konuşmada, ülkeler arasında dostluk grupları kurulmasının kendisini de mutlu edeceğini belirtti. Siber, “Bir ülke tanınmamış olabilir ama demokratikse bu ülkeyle ilişki kurmak dostluktur kardeşliktir” şeklinde konuştu.

1447432693.jpg

KOSOVA HEYETİ

Kosova Milletvekili Müfera Şinik, bu yıl da KKTC’de olmaktan mutluk duyduklarını kaydederek, Siber’e ülkelerinden selam getirdiklerini söyledi.

KKTC’den gelen davetin bu yıl daha ileriye taşındığını, parti başkan vekillerinin de KKTC’ye geleceğini belirten Şinik, Meclislerindeki bütçe görüşmeleri nedeniyle başkan vekillerinin gelemediğini söyledi.

“EŞİT TEMSİLİYET BİZİM İÇİN DE SİZİN İÇİNDE VAZGEÇİLMEZDİR”

Kosova Milletvekili Fikrim Damka ise konuşmasında KKTC ile resmi temaslar kurmak için girişimleri olduğundan söz etti.

Adada bir barış olmasından yana olduklarını da vurgulayan Damka, “Eşit temsiliyet bizim için de, sizin için de vazgeçilmezdir” dedi.

“MADAGASKAR SİYASİ KRİZİDEN YENİ ÇIKTI”

Kabulde, Madagaskar Meclisi’ni temsilen konuşan Herman Razafindravelo ülkelerinin siyasi kriziden yeni çıktığını söyleyerek, yeni açılımlar yapmaya karar verdiklerini belirtti.

KKTC’nin tanınmamış bir ülke olmasının işbirliğine engel teşkil etmeyeceğini vurgulayan Razafindravelo, müzakerelerin başarılı sonuçlanmasını diledi.

“TEKNİK KONULARDA ÇALIŞAN İNSANLAR BİR ARAYA GETİRİLEBİLİR”

Herman Razafindravelo, iki ülkenin işbirliğine teknik konularda çalışacak insanları bir araya getirerek başlanabileceğini söyledi.

Pakistan Milletvekili Khan Tarıqullah ile Kenya’dan Senatör Billow Adan Kerow’un da görüş bildirdiği kabulde, ülkelerin ilişkilerinin geliştirilmesi ve Kıbrıs’ta çözüme ulaşılması temennilerinde bulunuldu.

1447434392.jpg