TC Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

Bakanlığın Toplantı Salonunda gerçekleşen görüşmede, Tüfekçi, KKTC'nin kalkınmasını Türkiye'nin kalkınmasıyla eşdeğer gördüklerini ifade ederek, Kıbrıs'ın ekonomik gelişmesini çok yakından takip ettiklerini dile getirdi.

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Bazıları 15 Temmuz gecesi yaşananları çok çabuk unutabilir, bu mücadeleyi sulandırmak adına sanatçıların ve sporcuların alınmasına karşı çıkarak, FETÖ'nün istediği kara propagandaya çanak tutan birtakım açıklamalarda bulunabiliyorlar. Hiçbir sanatçının veya sporcunun terör örgütüne üye olması, terör içerisinde faaliyet göstermesi düşünülmemesi gerekir. Sanatçılar, sporcular her türlü eleştiriyi yapabilir ama Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığına kasteden, bu millete silah dayayan bir terör örgütü içerisinde faaliyet gösterenlere ne derece sanatçı denir? Mesleğini o örgütün emrine verenlere elbette Türk yargısı hesap sorar."

Bakanlık olarak esnaf ve sanatkarlara yönelik çok ciddi destekler verdiklerine değinen Tüfenkci, "Kıbrıs Türk Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Merkez Kooperatifi, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği'ne (TESKOMB) üyelik başvurusu yapacağını sizlerle paylaşmak istiyorum. TESKOMB, tıpkı Türkiye'de esnafımıza kullandırdığı şekliyle KKTC'de faaliyet gösteren esnaflarımıza da bu çerçevede bu kredilerden faydalandırmış olacak. Bu özellikle KTTC'de esnaf kardeşlerimizin faaliyetlerine önemli bir destek diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

cqedm87xeaag5gd.jpg

ATUN

Atun ise, Türkiye'den KKTC'ye olan küçük ölçekli ticarette çifte vergi uygulaması olduğunu, bu uygulamanın kaldırılmasının Türkiye ile ticareti daha kolay hale getireceğini ifade etti.

İki ülke arasındaki işbirliğinin artarak devam ettiğini vurgulayan Atun, "Bu yıl kalan 5 ay süre içerisinde KKTC olarak Türkiye Cumhuriyeti kaynaklarıyla 200 milyon lira civarında bir nakit kaynağının 9 farklı program altında KKTC'ye can suyu olarak sirayet edeceğinin de müjdesini vermek istiyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tüfenkci ve Atun, iki ülke arasında geçerli olacak "Esnaf ve Sanatkarlara Yönelik İşbirliğinin Geliştirilmesi Hakkında Mutabakat Zaptı"nı imzaladı.

cqedc8sxyaefpv4.jpg

cqedw2fw8aa_doy.jpg