Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakan Yardımcısı  Sebahattin Öztürk kent güvenlik sistemleri (Mobese) ve Polis Güvenlik sistemleri konusunda görüşmek, yer tespiti yapmak ve fizibilite çalışmaları için KKTC’ye geldi.

İçişleri Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Sebahattin Öztürk, TC Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ali Baştürk, Avrupa Birliği ve Dışilişkiler Daire Başkan Vekili Ramazan Seçilmiş, Özel Kalem Müdürü Selami Yazıcı ve TC Emniyet Genel Müdürlüğü teknik personelden oluşan  heyet İçişleri Bakanı Kutlu Evren’i ziyaret etti.

TC İçişleri  Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, ziyarette yaptığı konuşmada KKTC’de bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. TC Başbakanı Binali Yıldırım ve TC İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun selamlarını ileten Öztürk, 20 yıl önce KKTC’ye geldiğini ve KKTC’nin çok değiştiğini söyledi.

1478190485.jpg

Bakan Evren ise konuşmasında, Polis Güvenlik sistemleri ve Kent Güvenlik sistemleri (Mobese) kameraları konusunda başlattıkları girişimin sonuna yaklaşıldığını; TC Adalet Bakanlığı ve TC İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan protokolle KKTC’de en büyük sorunlarından biri olan iç güvenliğin sağlanmasında önemli bir adım atıldığını söyledi. Evren, bakanlıklar arası işbirliğinin artarak süreceğini vurguladı.

Yapılan görüşme sonrası heyetler arası toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya İçişleri Bakanlık Müsteşarı Gürkan Kara, Genel Koordinatör Durali Güçlüsoy, Yerel Yönetimler Müdürü Türel Öksüzoğlu, Özel Kalem Müdürü Muslu Akgüney, Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu, Polis Genel Müdürü 1. Yardımcısı Barbaros Savaşçı da katıldı.