Raif Uzkan

3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Global Taekwondo Federasyonu Genel Başkanı Linda Park başkanlığındaki yönetim kurulu üyeleri ve 12 ülkenin federasyon başkanlarını kabul etti.

Eroğlu’nun çalışma ofisinde gerçekleşen kabulde konuşan KKTC Taekwondo Federasyonu Başkanı Eyüp Zafer Gökbilen, 28 yıllık bir geçmişi olan müsabakalarda bu yıl 3 uluslararası etkinlik (15. GTF Avrasya Şampiyonası, 28. WTF (Olimpik Sistem) Taekwondo ve World Budo Martial Arts) düzenleneceğini belirtti.

Gökbilen, Dr. Küçük Spor Oyunları içerisinde yer alan şampiyonalara KKTC’den 83, konuk ekipler Türkiye, İskoçya, Norveç, Kırgızistan, İran, Moldova, Romanya, Ermenistan’dan 101 sporcu katılacağını açıkladı.

Gökbilen, Cumartesi akşamı sona erecek organizasyonda Eroğlu’nun da ödül verecek kişilerden olacağını belirtti ve Eroğlu’na federasyona verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

“LARNAKA’DAN GELEN MOLDOVA EKİBİNİN PASPORTLARINA EL KONULDU”

Gökbilen, Moldaova ekibinin bir bölümünün Ercan’dan, bir bölümününse Larnaka Havaalanından Adaya geldiğini belirterek, Larnaka’dan gelen 17 kişilik sporcu ekibinin tutuklanarak pasaportlarına el konulduğunu ve KKTC’ye uygulanan spor ambargosunun gerekçe gösterilerek geçişlerine izin verilmediğini ve BM’nin de konuya müdahil olduğunu açıkladı.

Gökbilen olayı şiddetle kınadıklarını belirtti.

EROĞLU

3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, müsabakalar sayesinde her yıl değişik heyetler ve insanlarla tanışma fırsatı bulduğunu belirterek, Teakwondo Federasyonunun her geçen yıl daha çok sporcuyla bu sporun iyileşmesine ve yayılmasına öncülük ettiğini ifade etti.

Gençlerin uluslararası düzeydeki yarışmalarda gösterdiği başarıların mutluluk verici olduğunu da belirten Eroğlu, Kıbrıslı Türk sporcuların her alanda her ülkede spor yapma olanağına sahip olamamasına rağmen Taekwondo’da durumun böyle olmadığını, sporcuların yurtdışındaki organizasyonlarda hem büyük başarılar hem de güzel dostluklar elde ettiklerini söyledi.

Organizasyona katılacak sporculara başarı dileyen Eroğlu kendisinin de ödül verecek olmasının gurur verici olacağını kaydetti.

PARK

Global Taekwondo Federasyonu Genel Başkanı Linda Park da, Kıbrıslı Türk sporcuların ambargo altında, spor alanında yaşadıkları zorlukları iyi bildiğini belirtti.

Park, organizasyona katkı yapan 3. Cumhurbaşkanı Eroğlu’na teşekkür etti.

Park yanında getirdiği hediyeyi Eroğlu’na takdim ederken, Kırgız heyeti de Eroğlu’na Kırgız milli kıyafetleri giydirdi.