Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği’nden yapılan açıklamada, altıncı “Eğitimde Yenilik ve Değişim” Hibe Programının hedefleri “Eğitim ve öğretimde kalite ve verimliliğin artırılmasının desteklenmesi, hakkaniyet, sosyal uyum ve aktif vatandaşlığın desteklenmesi” ve “Yaşam boyu eğitimin ve girişimciliği geliştiren faaliyetlerin desteklenmesi” olarak sıralandı.
 
Açıklamada, çağrının, KKTC’deki “okul öncesi, ortaokul ve öğretmen akademisi gibi bir dizi kurum için eğitimde yenilik ve değişimi destekleyecek projeler sunmak üzere eşsiz bir fırsat sunduğu” kaydedildi.

Kurumlar, iki ile üç yıl arasında devam edecek bir uygulama dönemi için 30 bin ile 100 bin Euro arasında değişebilecek miktarlar için proje önerebilecek.

Çağrı ilk kez, girişimcilik ve becerilerin geliştirilmesinin desteklenmesi amacıyla odalar, dernekler, birlikler gibi yaşam boyu eğitim kurumlarına da açık olacak.

Bu kurumlar da yine, iki ile üç yıl arasında devam edecek bir uygulama dönemi için 50 bin ve 200 bin Euro arasında değişebilecek projeler önerebilecek.

Başvuru sahipleri için eksiksiz başvuru rehberi ve başvuru paketi EuropeAid/136955/DH/ACT/CY referansı kullanılarak https://webgate.ec.europa.eu/europeaid/online-services/index.cfm?do=publi.welcome adresinden indirilebiliyor.
 
Son başvuru tarihi 24 Haziran, Kıbrıs saatiyle saat 16.00  olan çağrı için Nisan ayında proje döngüsü yönetimi ve başvuru süreciyle ilgili bir dizi bilgilendirme oturumu düzenlenecek.
 
Bu oturumlarla ve eğitimlerle ilgili daha fazla bilgi www.abbilgi.eu,  www.facebook.com/ABBilgi ve www.facebook.com/ec.cyprus sayfalarından elde edilebiliyor.