İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Romanya’nın Lugoj şehrinde düzenlenen 13. Lugojana Uluslararası Halk Dansları Festivali’nde KKTC’yi temsil etti.

İskele Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Özlem Kadirağa yönetimindeki İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’na, İskele Belediyesi As Başkanı Mahmut Yılmazoğulları ile Belediye Meclis Üyeleri Ozan Türeller ve İsmail Osum da eşlik etti. 

EKİP İSKELE BELEDİYE BAŞKANI’NI ZİYARET ETTİ

Kadirağa yönetimindeki İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nu ziyaret etti. Festivalde bulundukları süre boyunca en iyi şekilde ağırlandıklarını ve protokolde yer aldıklarını söyleyen Özlem Kadirağa, KKTC bayrağını dalgalandırmanın kendilerini gururlandırdığını söyledi.  “KKTC ve Kıbrıs Türk Halk Danslarının başarı ile tanıtıldığını ve bu başarıların bir rastlantı değil özverili çalışmalarının sonucu olduğunu” söyleyen Kadirağa, kendilerine maddi ve manevi destekte bulunan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve Belediye Meclis üyelerine teşekkür etti.

İskele Belediyesi As Başkanı Mahmut Yılmazoğulları ise, 13. Lugojana Uluslararası Halk Dansları Festivali’nde heyecan ve gururu bir arada yaşadıklarını; festival süresinde KKTC ekibinin takdir aldığını belirterek, katılımın yoğun olduğu “Delegasyon Yemeği”nin de Kıbrıs Gecesi’nde yapıldığına dikkat çekti.

Belediye Meclis Üyesi Ozan Türeller de, İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun festivali izleyen birçok CIOFF başkanından “tam puan aldığını”; ayrıca, önümüzdeki yıl yapılacak olan CIOFF Festivalleri’nden birçok davet aldığını ifade etti.

1440485936.jpg

HASAN SADIKOĞLU: “GURUR DUYDUK”

Ekibi kabulünde konuşan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ise, şunları söyledi:
  
“İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğunun başarısı yalnızca İskele’nin değil, tüm KKTC’nin başarısıdır. Bugün ambargolar altında yaşarken, KKTC bayrağının Romanya’da dalgalanması büyük başarı. Bunun için tüm ekibi yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Zira İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ekibi, KKTC ve İskele Belediyesi’ni tanıtmanın bilinci ve sorumluluğu ile gittikleri Romanya’dan başarı ile döndüler. Bir kez daha İskelemizi ve ülkemizi gururlandırdılar. Bu sebeptendir ki, sizlere elimizden geldiğince maddi ve manevi destekte bulunmaya devam edeceğiz.”

İSKELE İLE LUGOJ KARDEŞ ŞEHİR OLMA YOLUNDA

Öte yandan açıklamaya göre, İskele Belediyesi Lugoj ile kardeş şehir olma yolunda çalışmalara başladı.

1440485888.jpg