Pelin Yükselay

Gazimağusa’ya bağlı Serdarlı’nın sembol isimlerinden Hasan Poyrazoğlu, 105 yaşında hayatını kaybetti. Bir asrı aşan ömrü boyunca sigara ve alkol kullanmayan, doğal otlarla beslenen Serdarlı’nın Hasan dedesi, beş çocuk babası, beş de torun dedesi idi. 

Serdarlı’da herkes tarafından sevilen ve sayılan bir isim olan Hasan Poyrazoğlu’nun son günlere kadar ciddi bir sağlık problemi yaşamadığı öğrenildi.

Hasan Poyrazoğlu’nun oğlu, Halil Poyrazoğlu 105 yaşında hayata gözlerini yuman babasını Diyalog Gazetesi’ne anlattı. 

Babasının 105 yaşında olmasına rağmen hiçbir sağlık problemi yaşamadığını belirten Halil Poyrazoğlu, ‘Babam yaşlılığının’ kurbanı oldu” dedi.

“En çok Allah’a şükretmeyi severdi”

İnsanların Hasan Dede’nin yaşını duydukları zaman, ‘bu yaşa gelmenin sırrı nedir, nasıl yaşadın, ne yedin, ne içtin?’ diye sorduklarını belirten oğul Poyrazoğlu, merhum babasının verdiği cevabı şu şekilde anlattı: “Bu soru karşısında her zaman ovada büyüdüğünü vurgulardı. ‘Biz doğada ne bulduysak onu yerdik’ derdi. Gaz ayağı, gonnara diye de sayardı. En önemlisinin ise her zaman süt ve süt ürünleri olduğunu vurgulardı. Sütünü, hellimini, peynirini sofrasından hiç ama hiç eksik etmezdi. Bir de hiçbir şeyi kendisine stres yapmadığını anlatırdı. Ama en çok Allah’a şükretmeyi severdi. Herkese, özellikle de kendisini ziyaret eden gençlere Allah’a her daim şükretmeleri için tavsiyede bulunurdu.”