Suna ERDEN 

Gönyeli’de önceki akşam meydana gelen olayda balkondan düşerek ağır yaralanan Nilgün Uruhan’ın eşi S.U( E-33) , “Katle teşebbüs ve darp” suçlarından gözaltına alındı. Eşinden kaçarak balkona çıkan ve kapıyı kilitleyen ancak S.U’nun cam kapıyı kırması üzerine telaşa kapılan Nilgün Uruhan’ın yan taraftaki komşunun balkonuna geçmeye çalışırken düştüğü belirtildi. Düşme sonucu ağır yaralanan genç kadının Lefkoşa Devlet Hastanesi’ndeki tedavisinin sürdüğü, durumunun ağır olduğu öğrenildi. 

YAN BALKONA GEÇMEYE ÇALIŞIRKEN DÜŞTÜ 

Çiftin kıskançlık yüzünden kavga ettiği öne sürülürken eşine şiddet uygulayan S.U dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada meydana gelen olayla ilgili polis soruşturmasının başlatıldığı belirtildi. 

Polis, Gönyeli’ de Anamurlu Kurt Ali Sokak Hasan Şakir Apartmanları C-2 Blok, No-5’de saat 23.00 sıralarında meydana gelen olayda zanlının eşi Nilgün Uruhan’ın telefonuna gelen mesaj üzerine tartıştıklarını, zanlının eşinin vücudunun çeşitli yerlerine vurup darp ettiğini söyledi. Polis, olay esnasında Nilgün Uruhan’ın evin balkonuna kaçtığını, kapıyı kapattığını ancak zanlının balkon camını kırmasından ötürü korkarak komşuya ait balkona geçmeye çalıştığını ve bu esnada ayağının kaymasından ötürü düştüğünü söyledi. 

DURUMU KRİTİK 

Polis, 6.80 metre yükseklikten beton zemine düşen Nilgün Uruhan’ın ciddi şekilde yaralandığını ve Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine kaldırıldığını belirterek, genç kadının yoğun bakım servisinde müşahede altına alındığını ifade etti. 

Olayla ilgili beş görgü tanığından ifade alındığını, alınması gereken birçok ifadenin daha olduğunu kaydeden polis, genç kadının hayati tehlikesinin devam ettiğini belirterek zanlının 3gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. 

EŞİ İÇİN DUA ETMİŞ 

Mahkeme hakkında, “Katle teşebbüs ve darp” suçlarından soruşturma başlatılan zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verirken, mahkemede söz hakkı alan zanlı eşi için sabaha kadar dua ettiğini, onun kendisinden daha çok sevdiğini söyledi.