Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde 16 askerin şehit olduğu saldırı sonrası Kocaeli'de bir grup vatandaş, HDP binasına yürümek istedi. Çıkan olaylarda 18 kişi gözaltına alındı.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde sosyal medya üzerinden organize olan bir grup vatandaş, Dağlıca'da yaşanan çatışmada şehit düşen 16 asker için HDP Kocaeli il binasına yürümek istedi. Ellerinde Türk Bayrakları bulunan ve PKK terör örgütü aleyhine sloganlar atan kalabalığın yürümesine polis izin vermeyince gerginlik yaşandı. Çevik kuvvet ile vatandaşlar arasında yaşanan gerginlik kısa sürede büyüyerek arbedeye dönüştü.

Vatandaşların yürümekte ısrar etmesi üzerine polis ekipleri yaklaşık 2 saat boyunca gruba dağılmaları yönünde uyarılarda bulundu. Uyarıları dikkate almayan vatandaşların dağılmaması üzerine polis ekipleri gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Müdahale sırasında 18 kişi gözaltına alınırken, bir vatandaşın da biber gazından etkilenerek fenalaştığı görüldü. Fenalaşan vatandaşa olay yerine çağırılan 112 Acil Sağlık ekibi müdahale ederek Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Yaklaşık 5 saat süren olaylar sonrasında vatandaşlar çevik kuvvet ekipleri tarafından dağıtıldı.