Haberal Gazetesi’ne konuşan H.K’nin anlattıkları kan dondurdu. Öz babasının 16 yaşındaki kızını taciz ettiğini ve buna kendisinin de şahit olduğunu ileri süren H.K, eşinin içki içtiği zamanlarda tanınmayacak hale geldiğini, o yüzden sürekli ikaz ettiğini söyledi.

Haberal Kıbrıslı

Eşini en yakın arkadaşıyla kendi yatağında yakaladığını savunan H.K, eşinden şiddet gördüğünü belirtti. Eşinin bir tartışma sonucu kendisini bıçakladığını, ancak polise “kendi kendimi bıçakladım” dediğini belirten H.K, “Bir gün pisi pisine girdiydim hapse. Kocam bıçaklamıştı, şikâyetimi geri çekip, ‘kendi kendimi bıçakladım’ deyince yalan beyandan içeri girdim” dedi.

“Arkadaşımla kocamı birlikte yakaladım”

H.K, bir günlük cezaevi öyküsüne uzanan geceyi de şu sözlerle anlattı: 

“Benim kardeşten ileri bir kız arkadaşım vardı. Kuru ekmeği bölüşürdük, o denli samimiydik. Ölüm aklıma gelir, bu aklıma gelmezdi. Bir gün oturduk içtik. Şeytan p….r derler… Sabah karşı ben ona ‘gideyim hayvanlara bakayım, sen de istersen evine git, istersen şurada kıvrıl yat’ dedim. Sanki ben ona dedim, ‘ben gidiyorum ovaya, siz de girin benim odaya!’ Ben ovaya gitmek için evden çıktım. 

“Sigaramı unutunca eve döndüm”

Biraz gidince sigaramı unuttuğumu fark ettim. Başka bir şey olsa dönmeyeceğim. Yanımda para olmadığı için bakkaldan da alamam. Mecburen döndüm. Evde arkadaşımla eşimi yakaladım. O sesler hala kulağımdadır. 12 sene olmasına rağmen geçmedi. Hiç aklıma gelmezdi. Napayım… Eşime bir şey demedim… Konuşmadım bir şey. Biliyorum konuşunca olay büyüyecek. Sonrasında bir tartışma anında eşim beni bıçakladı. Önce şikâyet ettim, sonra ‘kendi kendimi bıçakladım’ deyince suçsuz yere hapse girdim.”

“Çocuklarım okusun”

Devletin sunduğu imkânlardan hoşnut olduğunu belirten H.K, tek isteğinin çocuklarının okula kaydolmaları olduğunu ifade etti. Kendisinin iş bulup çocuklarına bakabileceğini söyleyen H.K, şu an huzurlu olduğunu, kocasını şikâyet etme gibi bir niyetinin olmadığını, bu huzurunun bozulmamasını dilediğini sözlerine ekledi.

Halktan büyük tepki var

Haberal Kıbrıslı’nın haberi toplumda infial yarattı. Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne ulaşan vatandaşlar, İçişleri Bakanlığı ve Sosyal Hizmetler Dairesi’nden yapıcı bir tutum beklediklerini ifade ettiler. Konunun tüm detaylarıyla araştırılması gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, “Sosyal hukuk devletinde yaşıyorsak, devlet gereğini yapmalıdır. Kişilerin haklarının devlet tarafından korunması gerekir. Böyle bir olaya kulaklarımızı tıkayamayız” şeklinde konuştular.