Gamze Pir Baykur

Yeni Boğaziçi bölgesinde 27 Aralık 2013 tarihinde  Crystal Rocks Otel ile Marinero Restoran arasında bulunan kumluk alanda önceden planlayarak içerisine “Metomil” türü zehir koyarak hazırladıkları profiterol tatlısını öldürmek kastı ile Ahmet Aybak’a yedirdikleri ve ardından yine “Metomil” türü zehir içeren sıvıyı iğneli enjektör ile Ahmet Aybak’ın boğazına sokarak vücuduna boşaltıp öldürdükten sonra kazdıkları çukura gömdükleri iddia edilen sanık İbrahim Maraşlı ve Mustafa İlhan Tuncay, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde itham edildi. “Tahammüden adam öldürme” ve “Ölüme neden olma” davalarından itham edilen sanık Maraşlı ile Tuncay itham edildikleri davaları kabul etmediler. Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti ise duruşmaya başlamak üzere davayı 16 Mart tarihine erteledi.

AHMET AYBAK’IN EŞİ DE MAHKEMEDEYDİ...

Sanık İbrahim Maraşlı ve Mustafa İlhan Tuncay tarafından öldürüldüğü iddia edilen Ahmet Aybak’ın eşi Dilek Aybak da dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde sanıkların itham edilişini dinledi. Sanıkların suçlamaları kabul etmemesi üzerine kendisine hakim olamayan acılı eş Dilek Aybak mahkeme salonunda ayağa kalkarak “Allah belanızı versin. Şerefsizler. Kocamı öldürüp gömdünüz. Bir de yüzüme bakarak inkar ediyorsunuz” diye bağırdı. Dilek Aybak’ın mahkeme salonunda bağırması üzerine mahkeme heyeti Dilek Aybak’ın tutuklanmasına emir verdi. Adli Şube ekipleri tarafından gözaltına alınan Dilek Aybak, ifadesinin alınmasının ve aleyhine dava okunmasının ardından serbest bırakıldı.

manset-20160304100503.jpg

AYBAK: “KOCAM BU ŞEKİLDE ÖLÜMÜ HAKETMEZDİ...”

Cineyete kurban giden Ahmet Aybak’ın acılı eşi Dilek Aybak, 15 yaşındaki kızı ile ortada kaldığını söyleyerek “Ben kocamın parça parça kemiklerini aldım. Kocam bu şekilde öldürülmeyi haketmiyordu” diyerek isyan etti.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Ahmet Aybak’ın cesedi 21 Ocak 2014 tarihinde Yeni Boğaziçi bölgesinde Crystal Rocks Otel yakınlarında kumluk alanda dolaşan bir vatandaşın ayağına takılması sonucu ortaya çıkmıştı. Ayni gün gece saatlerinde olayın polisin bilgisine gitmesi üzerine polis konu yere giderek inceleme çalışmalarına başlamış ve Crystal Rocks Otel’in 1 km kuzey doğusunda sahilden yaklaşık 60 metre uzaklıkta kumluk alanda 2 metre genişliğinde ve 1.34 cm derinliğindeki bir çukur içerisinde kıyafetli, kireçlenmiş ve baş aşağı vaziyette gömülü bir erkek cesedi bulunmuştu. Polis yaptığı geniş çaplı soruşturmada konu cesedin 50 yaşındaki Ahmet Aybak’a ait olduğunu tespit etmişti.