Kamalı Haber

Geçtiğimiz ay Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde aleyhine getirilen kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu suçundan son kez kendisine şans verilerek para cezasıyla cezalandırılan “Koçero” lakaplı İbrahim Özyüksel, tasarrufunda eroin ve haplarla yakalandı.

Mahkemede meseleyle ilgili şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli Polis Memuru Cemal Ramiz bulguları aktardı. Ramiz zanlı İbrahim Özyüksel’in 23 Nisan saat 19.00 raddelerinde Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi park yerinde devriye gezen polis ekibi tarafından tespit edildiğini ve tasarrufunda 25 adet uyuşturucu madde içerikli hap ve içerisinde eroin olduğu şüphelenilen 1 adet elle sarılmış hapla yakalanarak tutuklandığını söyledi.  

50 hap ve eroin almış

Zanlının konu uyuşturucu hapları nisan ayı içerisinde 50 adet ve eroini ise yarım gram aldığı yönünde beyanda bulunduğunu belirten Ramiz, devam eden meseleyle ilgili soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

“Uyuşturucuyu bırakmak için bu hapları aldım”

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı, kendisinin eroin bağımlısı olduğunu, bu bağımlılıktan kurtulmak için bir arkadaşının kendisine bu hapları kullanmasını önermesi üzerine kendi kullanımı için aldığını söyledi.

Yargıç Meltem Dündar zanlının 3 gün süreyle poliste soruşturma maksatlı tutuklu kalmasına, ancak tutukluluk süresi boyunca Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde kontrole götürülmesine emir verdi.