Ceren Özbil

Dipkarpaz’daki hür eşeklerin defalarca yem bulamadığını dile getiren belediye başkanı Suphi Coşkun, Milli Park Koruma alanı içerisinde bulunan eşeklerin aç ve susuz kalmasına dayanamadı. 10 bin TL borçlanarak hür eşeklere balya alan Coşkun önceki gün Karpaz Koruma Derneği Başkanı Dursun Çebi ile bu balyaları eşekleri yaşam sürdüğü alanlara götürdü.

Kendilerinin eşekler için balya satın almalarının ardından dün de Çevre Koruma Dairesi yetkililerinin bölgeye balya getirdiğini söyleyen belediye başkanı Coşkun ancak zabıtaların tespitine göre bu balyaların kokmuş olduğunu iddia etti. Coşkun, “Zabıta ve bölge halkından aldığım bilgiye göre bu balyaların kokusu araçlardan bile savruluyordu. Ancak nere de dağıtıldığı konusunda bilgim yok” dedi. 

“Şov yapmasınlar”

Defalarca hür eşeklerin aç ve susuz kaldığı yönünde kamuoyunu bilgilendirdiğinin altını çizen Coşkun şu şekilde konuştu:

“O zamana kadar devreye girmeyen Çevre Koruma Dairesi şimdi gelip bölgede balya dağıttı. Dağıttığı balyalar da bozuk ve kokmuş. Bunlar hür eşeklere zarar verecektir. Şov yapmasınlar. Tek amaçları şov yapmaktır.”