Tunceli'de jandarma komanda bölüğüne bombalı araçla düzenlenen saldırıda 2'si sivil 1'i de asker olmak üzere 3 kişi yaralandı.

Tunceli'nin Pülümür ilçesine 2 kilometre mesafede bulunan İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Komando Bölüğü'ne PKK'lı teröristler tarafından gece saatlerinde bomba yüklü minibüsle saldırı düzenlendi. Düzenlenen saldırıda 1 uzman çavuşun yanı sıra civarda oturan 2 sivil vatandaş da yaralandı.

Saldırının ardından PKK'lı teröristler tarafından komando bölüğüne de uzun namlulu silahlarla taciz ateşinde bulunuldu.

MİNİBÜSÜ PARK EDİP UZAKTAN KUMANDAYLA PATLATTILAR

Edinilen bilgiye göre PKK'lı teröristler tarafından gasp edilen bir minibüs bomba yüklenerek Pülümür İlçe merkezine 2 kilometre mesafede bulunan jandarma komanda bölüğünün bulunduğu nizamiye kapısı yakınlarına kadar getirildi. Aracı kullanan PKK'lı terörist minibüsü park ettikten sonra araçtan atlayarak uzaktan kumandayla aracı infilak ettirdi. Meydana gelen patlamada nizamiyede bulunan 1 uzman çavuş ile civarda oturan 2 vatandaş yaralandı.

Patlamanın ardından PKK'lı teröristler komanda bölüğüne uzun namlulu silahlarla da saldırıda bulundu. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle teröristler karanlıktan da yararlanarak kaçarken, yaralanan 3 kişi ambulanslarla Pülümür Entegre Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Bir sivil vatandaş buradaki tedavisinin ardından Erzincan Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken yeni bir saldırı olasılığına karşı bölük lojmanlarında oturan siviller de tahliye edildi.