Cumhuriyet Meclisi Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Arasında Ortak Gümrük Komitesi Kurulmasına İlişkin Mutabakat Zaptı (Onay) Yasa Tasarısı”nı oybirliği ile onayladı.

Cumhuriyet Meclisinden verilen bilgiye göre, Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi bugün UBP Girne Milletvekili, Komite Başkanı İzlem Gürçağ başkanlığında toplandı.

Komite toplantıda, gündeminde bulunan “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Arasında Ortak Gümrük Komitesi Kurulmasına İlişkin Mutabakat Zaptı (Onay) Yasa Tasarısı” ile “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Bulunan Vakıf Kültür Varlıklarının Restorasyon İşlerinin Yürütülmesine İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunmasına İlişkin (Onay) Yasa Tasarısı”nı görüştü.

Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi, ilk olarak “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Arasında Ortak Gümrük Komitesi Kurulmasına İlişkin Mutabakat Zaptı (Onay) Yasa Tasarısı”nı görüştü ve oybirliği ile onayladı.

Komite, daha sonra “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Bulunan Vakıf Kültür Varlıklarının Restorasyon İşlerinin Yürütülmesine İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunmasına İlişkin (Onay) Yasa Tasarısı”nı görüştü.

Komite, bu yasa tasarısını bir sonraki toplantıda ele almaya devam edecek.

Komite toplantısına davetli olarak Maliye Bakanlığı ile Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi’nden yetkililer de katıldı.

Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi toplantısına, UBP Milletvekili Komite Başkanı İzlem Gürçağ, CTP Milletvekili Komite Başkan Vekili Teberrüken Uluçay, CTP Miletvekili Asım Akansoy, DP Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu ve UBP Milletvekili Erdal Özcenk katıldı.