Cumhuriyet Meclisi, Avrupa Birliği Uyum Yasa Tasarılarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite bugün Veteriner Hizmetleri Yasa Tasarısı’nı madde madde görüşmeye devam  etti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, CTP Milletvekili Armağan Candan başkanlığında toplanan komite bu haftanın ikinci toplantısını gerçekleştirdi.

Armağan Candan, konuyla ilgili açıklamasında, veteriner hizmetleri alanındaki mevcut eksikliklerin giderilmesi, hayvan sağlığı, hayvan refahı ve halk sağlığının korunması, ülkede üretilen ürünlere olan güvenin temin edilmesi ve hayvansal gıdaların ticareti de dahil olmak üzere veteriner hizmetlerinin sağlıklı gelişebilmesinin önemine vurgu yaptı. Candan, Avrupa Birliği kurallarına uyumlu mevzuatın yürürlüğe girmesi, Veteriner Dairesi'nin gerek idari, gerekse teknik altyapısının yeniden düzenlenerek güçlendirilmesi ve etkin denetimlerin hayata geçirilmesi gerektiği kaydetti.

Avrupa Birliği veteriner mevzuatı çerçevesinde düzenlenen Veteriner Hizmetleri Yasa Tasarısı, veteriner alanında devlet tarafından yürütülecek hizmetlerin sınırlarını çizip, çerçevesini oluşturduğunu kaydeden Candan, “Veteriner Dairesi tarafından çiftlikten sofraya gıda güvenliği, hayvansal yan ürün güvenliği ve ilgili konularda yürütülecek resmi denetimlerin yetkilerinin belirlenmesi konularında yasal bir zemin oluşturacaktır” dedi.

Komite toplantısına, AB Koordinasyon Merkezi, Ticaret Dairesi,  Veteriner Dairesi, Hayvancılık Dairesi,  Çevre Dairesi, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi ile Gümrük ve Rüsumat Dairesi yetkilileri de katıldı.