4 milyar 476 milyon 452 bin TL olarak öngörülen 2016 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nı görüşmeye Cuma gün başlayan ve bütçenin genel görüşmesini tamamlayan komite, yarın saat 10.00’da Cumhurbaşkanlığı Bütçesi’ni, ardından da Meclis ve Başbakanlık bütçelerini görüşecek.

Komite, tasarıyla ilgili görüşmelerini, hafta sonu ve Meclis Genel Kurulu’nun toplanacağı Perşembe günü hariç, 25 Kasım’a kadar sürdürecek.

BÜTÇE GÖRÜŞME PROGRAMI

Komitedeki bütçe görüşmelerinin yarından sonraki programı şöyle:

“17 Kasım Salı: Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) ve Sayıştay Başkanlığı bütçeleri

18 Kasım Çarşamba: Hukuk Dairesi ve Milli Eğitim Bakanlığı bütçeleri

20 Kasım Cuma: Polis Genel Müdürlüğü, GKK, Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı bütçeleri

23 Kasım Pazartesi: Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı bütçeleri

24 Kasım Salı: Tarım Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ile İçişleri ve Çalışma Bakanlığı bütçeleri

25 Kasım Çarşamba: Mahkemeler, Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı, Maliye Bakanlığı ve Gelirler bütçeleri ve tasarının bütününün oylanması.

Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi, CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer başkanlığında, Başkan Vekili, DPUG Milletvekili Hasan Taçoy ve üyeler UBP Milletvekili Dursun Oğuz, UBP Milletvekili Hamit Bakırcı ve CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları’ndan oluşuyor.