“Şehrin sakini değil, sahibi ol” sloganıyla Girne’nin geleceğini belirlemek, kent gelişimine katkı sağlayacak projelerde, halkın söz sahibi olmasını sağlamak amacıyla Girne Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Girne Kurultayı çerçevesinde oluşturulan komiteler çalışmalarına başladı. 12-13 Aralık’ta gerçekleştirilen Kent Kurultayı’nda oluşturulan Girne Sözleşme Komitesi tüm üyelerinin katılımıyla geçtiğimiz hafta bir toplantı gerçekleştirdi. Komiteler, çalışma prensiplerini belirledi. Girne Sözleşme Komitesi, Girne’nin geleceği hakkında, Kurultayda oluşturulan Girne Sözleşmesi’ni 12 Ocak’a kadar imzaya açmayı hedefliyor.

“Görüş, öneri ve eleştirilere açığız”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne Kurultayı’nda halkın katılımıyla ve talepleri doğrultusunda hazırlanan sözleşme maddelerinin tartışmaya açık olduğunu belirterek, halkın görüş ve önerilerine göre de düzenlemelerin sürdüğünü söyledi. Güngördü, herhangi bir nedenden dolayı kurultaya katılamayan vatandaşlara gazetemiz aracılığıyla çağrıda bulunarak görüş, öneri ve eleştirilerini belediyeye bildirebileceklerini ve komitelere katılabileceklerini kaydetti.

Komitelere katılmak isteyenler

Girne Belediyesi bünyesine bağlı oluşturulan kurultay sekretaryasının koordinasyon desteği ile kurultayda isimlendirilen komitelerde sorumluluk almak, yönetime ortak olmak ve yeni yönetim anlayışı ile hareket etmek ve katılıp katkı koymak arzusunda olan vatandaşlar, aşağıda belirtilen komitelere katılabilirler.

“Sözleşme Komitesi, İmar Komitesi, Denizler, Limanlar ve Kıyılar Komitesi, Apartman Yasası’nın Uygulanmasının Takibi Komitesi, Girne Master Plan Komitesi, Kent Güvenlik Komitesi, Sanat, Kültür ve Kültürel Varlıkların Yaşatılması Komitesi, Sosyal Etkinlikler Komitesi, Temalı Festival Komitesi, Gençlik Komitesi, Çevre Komitesi, Alternatif Enerjiler ve Geridönüşüm Girne Ekosistemi Komitesi, Su Komitesi, Afet Yönetimine Destek Komitesi, Sokak Hayvanları Komitesi, Kadın Komitesi, Turizm ve Girne’nin Tanıtımı Komitesi, Girne Antik Liman ve Çevresi Eski Girne Komitesi, Trafik ve Yol Düzeni Komitesi, Kentsel Ulaşım ve Toplu Taşımacılık Yaya Dostu Ulaşım Komitesi, Engellemeyen Şehir Komitesi, Okullar ve Eğitim Komitesi, Halk Eğitim Komitesi, Üniversite Öğrencileri Komitesi,  Çocuk Komitesi, Ekonomik Kalkınma Komitesi, Karaoğlanoğlu Sanayi Bölgesi Esnaf Ve Çarşı Komitesi, Sağlıklı Yaşam Komitesi, Yaşlılar Komitesi, Spor Komitesi, Uluslararası Sakinler Komitesi, Tarih Komitesi, Tarihi İsimleri Yaşatma Komitesi, Sözlü Tarih Komitesi, Muhtarlar Komitesi.”