Lefkoşa’da komşuları ile aralarında husumet olan zanlı Orhan Karataş tasarrufundaki bıçak ile komşularını yaraladı. Zanlı dün teminata bağlanmak üzere mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Lefkoşa Adli şubede görevli polis memuru İbrahim Döşemeci olayla ilgili bulguları aktardı. Döşemeci huzurda bulunan zanlı Orhan Karataş’ın Göçmenköy Kızılay bölgesinde ikametgâhının yakınında kalan önceden aralarında husumet olan komşuları Ali Gençoğlu ve Perin Özdil’e alkollü olduğu esnada bıçakla saldırarak yaraladığını söyledi.

Polis Gençoğlu’nun elinde 2 cm Perin Özdil’in ayağında ise 5 cm kesi oluştuğunu söyledi. Müştekilerin hastanede tedavilerinin yapılmasının ardından taburcu olduklarını belirten Döşemeci zanlı aleyhinde başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar zanlının ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi ve 3 bin TL nakdi teminat yatırması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Kıbrıs Sözcü