Haspolat bölgesindeki belediye evlerinde ikamet eden bir vatandaş, komşusunun ortak kullanım alanını ihlal ettiğini söyledi

Melin DOBRAN

Başkent Lefkoşa’ya bağlı Haspolat Köyünde bulunan belediye evlerinde, A14 blokta ikamet eden bir vatandaş, komşusunun, ortak kullanım alanının bir kısmına, üzeri kapalı garaj yaparak ihlal ettiğini söyledi. Komşusunun bu kaçak yapıyı yaklaşık 2 ay önce yaptığını ifade eden vatandaş, bu durumdan rahatsız olduğunu dile getirdi. Diyalog’a ulaşan vatandaş, A14 daire 3’te ikamet eden komşusuna belediyeden, kaçak yapıyı yıkması için ihbarname ulaştığını iddia etti. Vatandaş, “Yıkılması gerektiğine dair yazı almasına rağmen kaçak yapıyı yıkmadı. Garajın damını bizim dairenin balkonuna kadar dayadı. Kuşlar dama pisliyor, kokusunu biz çekiyoruz. Sac tavan bütün gün sıcağı çekiyor. Biz balkonda oturduğumuzda bütün sıcak bize geliyor. Ayrıca bölgeye hırsız gelse, rahatlıkla garajdan balkona tırmanabilir. Ortak kullanım alanını kimsenin bu şekilde ihlal etmeye hakkı yok” dedi.

“İhbarname verildi”

Lefkoşa Türk Belediyesi Zabıta Şubesi yetkilisinden alınan bilgiye göre, söz konusu dairelerin tapularının henüz verilmediğini ve bu izinsiz yapılardan dolayı tapu alma aşamasına gelindiğinde, tapu almanın zorlaşacağı öğrenildi. Bu konuda bilgi veren yetkili, Perşembe (yarın) günü ihbar süresi dolanları son kez uyaracağını ve 5-10 gün içinde yıkılmayan kaçak yapıları, belediyenin yıkacağını söyledi.

buna_hakki_yok_h29976.jpg