İş dünyasının yoğunluğunu atabileceğiniz bazı tatil uygulamaları olabiliyor. Büyük ölçekli bir firmada çalışıyorsanız kongre otellerinde kısa da olsa hem toplantı hem tatil yapabilirsiniz. Akdeniz ve Ege otellerinin yanı sıra yakın bölge otellerinde de gerçekleşen bu uygulamalar, bilinen adıyla kongre otelleri olarak anılıyor. ’de fuar ve kongre otellerine ulaşabilirsiniz.

Kongre, seminer, bayi toplantısı, lansman organizasyonları, tıbbi kurslar, yönetim kurulu toplantıları, dönemsel veya yıl sonu toplantıları gibi özel şirket günlerini değerlendirebileceğiniz bazı oteller, kongre otelleri olarak biliniyor. Kongrenin sözlük  anlamı her ne kadar çeşitli ülkelerden yöneticilerin, elçilerin, delegelerin katılmasıyla yapılan toplantı olsa da günümüzde ticari kuruluşların da kullandığı bir sistemdir. 

Günümüz tanımı ile kongre: Bir kuruluşun, gündemindeki sorunları konuşmak ve yeni kurullar seçmek üzere belli sürelerle yaptığı genel toplantı ve kurultaydır. Kongre ve toplantılar, yerinde  zamanında ve kurallarına göre yapılırsa  iş hayatımızın vazgeçilmez bir parçasıdır. Katılanlara birbirilerini daha iyi tanıma fırsatını sunar. İyi toplantılar firmada birliktelik duygusunu güçlendirir, şirket kültürünün yeniden üretilmesini sağlar. Katılanların olaya farklı açılardan yaklaşımları ve değişik önerileri, en iyi ve yaratıcı çözümün bulunmasını kolaylaştırır. Kongre, seminer, bayi toplantısı, lansman organizasyonları, tıbbi kurslarınız, yönetim kurulu toplantılarınız, dönemsel veya yılsonu toplantılarınız için, 100 kişi kapasiteli toplantı ve konferans salonları bulunan bazı oteller bu konuda güzel bir hizmet anlayışını size ulaştırır. Ayrıca, tüm fuaye alanlarına firma jingle’ınız ücretsiz olarak verilebilir, görsellerinizi ise yine fuaye alanındaki plazmadan, konuklarınıza ve/veya bayilerinize sunulabilirsiniz.

Genellikle şirket toplantıları veya büyük tanıtımlar için kongre otelleri tercih edilir. Bazen deniz kıyısında olabileceği, yakın bölgede konuşlu olan termal veya dağ otellerinde de bu tarz etkinliklere yer verilebiliyor. Bu sebeple faaliyet alanı oldukça geniş bir kitleye yayılıyor. Tüm bunların yanında güzel bir tatil olanağı da sunan bu oteller, iş hayatının ve şehrin stresini atabileceğiniz mükemmel uygulamalara ev sahipliği yapabiliyor. Farklı bir tatil anlayışı için önünüzde fırsat gibi duran bu uygulamalara katılabilir, yılın tam ortasında kafanızı dinleyebileceğiniz bir tatil imkanına kavuşabilirsiniz. Bu tarz toplantılara kendiniz katılabileceğiniz gibi ailenizi de yanınızda götürmeniz mümkün. Özellikle bu uygulamayı göz önüne alan oteller, konseptlerini aile veya çocuk dostu olarak karşınıza sunuyor.