İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Tayland konsolosluğuna yapılan saldırıya ilişkin 9 kişinin gözaltına alındığını, yabancı misyon şefliklerine ve turistlere yönelik yapılabilecek saldırılara müsamaha gösterilmeyeceğini bildirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, dün gece Şişli'de bulunan Tayland Başkonsolosluğuna yapılan saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "8 Temmuz 2015 günü saat 23.30 sıralarında meydana gelen ve bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan Şişli ilçesi Esentepe Mahallesi'nde bulunan Tayland Krallığı Fahri Konsolosluğu'na ellerinde Doğu Türkistan bayrağı olan kadın, çocuk ve erkeklerden oluşan yaklaşık 100 kişilik bir grubun gelerek slogan atması ve bu şahıslardan bazılarının konsolosluğa zarar vermesi ile ilgili olarak 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteriş kanuna muhalefet ve Mala Zarar Verme suçlarından 9 şüpheli şahıs yakalanmış ve haklarında adli işlem yapılmıştır" denildi.

Açıklamada, "Daha önce bu adreste herhangi bir olay meydana gelmemiştir. Yaklaşık 2 ay önce konsolosluk yetkilileri ile yapılan resmi yazışmada kendilerinin koruma taleplerinin olup olmadığı sorulmuş ve taleplerinin olmadığı bildirilmiştir. Olaydan sonra Tayland Krallığı Fahri Başkonsolosluğu ile ilgili koruma tedbirleri ikinci bir emre kadar devam ettirilecektir. İlimizde bulunan yabancı misyon şefliklerine ve ilimizi ziyarete gelen turistlere yönelik yapılabilecek saldırılara asla müsamaha gösterilmeyecektir" ifadelerine yer verildi.