Suna Erden

Haspolat'ta faaliyet gösteren bir gece kulübünde müşteri olarak gidip konsomatrisin cep telefonunu çaldığı gerekçesi ile hakkında tutuklama kararı bulunan Pakistan uyruklu 35 yaşındaki H.M önceki gün Kermiya Sınır Kapısından giriş yaptığı esnada gözaltına alındı. Zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 

TELEFON ÇALDI İDDİASI 

Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, 5 Ağustos tarihinde Haspolat bölgesinde faaliyet gösteren bir gece kulübünde Konsomatris bir bayanın yatak odasından 2 adet cep telefonu çalındığı yönünde polise şikayette bulunulduğunu ancak şikayetçi olduğu zanlının Güney Kıbrıs’a geçmesinden ötürü tutuklanamadığını söyledi. Polis zanlının 27 Ağustos tarihinde ülkeye giriş yaptığı esnada tutuklandığını ve aleyhine hırsızlık suçundan bir soruşturma başlatıldığını belirtti. Polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini, halen aranmakta olan toplam 2 bin 600 TL değerinde 2 adet cep telefonu olduğunu belirterek, zanlının 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti. 

BENİM TELEFONUM DAHA İYİ 

Mahkeme zanlı hakkında 2 gün tutukluluk süresi verirken söz hakkı alan zanlı, suçsuz olduğunu Güney Kıbrıs’ta çalıştığını, kazancının güzel olduğunu ve kendisine ait telefonunda daha pahalı olduğunu söyledi.