Kontakt Lens Nasıl Takılır?

Görme bozuklukları günümüzün en sık karşılaşılan sağlık sorunlarından biri. Kontakt lens görme bozukluklarını gidermede kullanılan en konforlu yöntemlerden biri olma özelliği taşısa da ilk kez lens kullanacak olanlar için bazı soru işaretleri barındırıyor.

Örneğin “Kontakt lens nasıl takılır?” “Kontakt lensleri takmak kolay mıdır?” “Herkes kontakt lens takabilir mi?” gibi sorular en sık karşılaşılan sorular arasında... Dünya çapında en fazla satılan yumuşak kontakt lens markası ACUVUE® kafaları karıştıran, şüphe uyandıran tüm sorulara web sitesi üzerinden yanıt veriyor.

Kontakt lensler nasıl takılır?

Gözünüze veya kontakt lenslerinize dokunmadan önce, daima ellerinizi sabunla (tercihen parfümsüz, anti-bakteriyel  katı sabunla) yıkayın. İyice durulayın ve tüy bırakmayan bir havluyla ellerinizi kurulayın.

Her seferinde önce sağ gözünüze lensinizi takmak iyi bir fikirdir. Böylece lenslerinizi karıştırmazsınız.

Lensin ters olup olmadığını kontrol edin. Doğru tarafı anlamak için lensin yuvarlak kısmını parmağınızın ucuna koyun ve ışığa doğru bakın. Eğer kenarları dışarı doğru dönmüşse terstir. Eğer yuvarlak kenarlı bir tas gibi görünüyorsa düzdür, yani takılmaya hazırdır.

ACUVUE® Marka Kontakt Lenslerinin çoğunda 123 işareti bulunmaktadır ve size ters veya düz olduğunu gösterir. Lensi ışığa doğru tutun, eğer sayılar doğru sıradaysa lens doğru tarafındadır.

Diğer elinizi kullanarak, üst göz kapağınızı tutun ve göz kırpmayı engelleyin.

Lensi takacak elinizin diğer parmağıyla alt göz kapağınızı dikkatlice aşağı doğru çekin.

Kontakt lensi yavaşça gözünüze doğru yaklaştırın. Yukarı doğru bakmak gözünüze yerleştirmenizi kolaylaştırabilir.

Yavaşça göz kapaklarınızı bırakın ve gözünüzü kapatıp lens yerleşene kadar biraz bekleyin.

Aynı aşamaları diğer gözünüz için de tekrarlayın.