Sonay Orbay

Vadili köyünde hayvan üreticiliği yapan Hasan Kasap, 2010 ve2014 yıllarında köyde yaşanan doğal afetler sebebiyle mandırasının büyük zarar gördüğünü ifade etti.

Kasap, söz konusu yıllarda yaşanan sel baskınlarıyla köy içerisindeki birçok mandıranın kullanılamaz hale geldiğini belirtti. Bu sebepten ötürü 200 adet büyükbaş hayvanını satmak durumunda kaldığını ifade eden Kasap, artık mandıra işletmediğini de sözlerine ekledi.

Belediyeden bazı yetkililerin gelip mandırada hasar tespiti yaptığını, fakat hiçbir mal tazmininde bulunmadığını söyleyen Kasap, yetkililere gerekenin yapılması için çağrıda bulundu.

Mandırada doğal afet sebebiyle yaşanan sıkıntıların yanı sıra başka problemlerinde olduğunu söyleyen Kasap, mandıranın yarısında elektrik bulunurken diğer yarısında bulunmadığını, bunun da hayvanların yetiştirilmesinde kendisine oldukça sıkıntı yarattığını kaydetti.

Mandıra yolunun yarısının asfalt, diğer yarısının ise su çalışmaları sebebiyle bozuk olduğu bilgisini de veren Kasap, yolun bozuk olan kısmına bazı görevliler tarafından toprak koyularak düzeltilmeye çalışıldığını, ama bunun yeterli olmadığını ifade ederken; yolun diğer kısmının da asfaltlanması gerektiğini belirtti.

Mandıra sıkıntısı yaşmasına sebep olan birçok faktörün yanı sıra, suyla ilgili hiçbir sorun yaşamadığını dile getiren Kasap, “Mandırada bize sorun çıkarmayan tek etken su. Biz de onu kendi emeğimizle toprağı kazarak bulduk. En azından kullanabileceğimiz bir suyumuzun olması güzel bir şey” ifadesini kullandı.

64369_headline.jpg