Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, 5 yaşındaki konuşma engelli çocuktan üç gündür haber alınamıyor. Aile ve AFAD ekipleri küçük çocuğu heryerde arıyor.

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, annesiyle birlikte yakınlarını ziyarete gelen konuşma engelli 5 yaşındaki Ali Bozkurt, yeni aldığı kıyafetlerini giymek istedi. Annesi de çocuğunu kırmayarak kıyafetlerini giydirdi. Annenin bir anlık dalgınlığından yararlanan küçük Ali evden ayrıldı. Anne çocuğunun evde olmadığını görünce yakınlarından ve komşulardan yardım istedi. Mahalleli ve aile çocuğu bulacakları ümidiyle kendi imkanları ile çocuğu aradı ancak talihsiz çocuğu bir türlü ulaşılamadı. Aile durumu daha sonra polis ekiplerine bildirdi. Polis ve AFAD ekipleri de ilçede ve Fırat nehri kenarında çocuğu aradı ancak bir türlü izine rastlayamadı. Üç gündür devam eden çalışmalardan bir sonuç elde edilemezken, çocuğun fotoğrafları ilçede bulunan işyerlerinin camlarına asıldı. Baba Ömer Bozkurt çocuğunun konuşma engelli olduğunu belirterek, "Çocuğum cumartesi günü evden saat 15.00 sıralarında ayrılmış o günden bu yana kendisinden haber alamıyoruz. Birecik ve çevre köylerde yaşayan vatandaşlardan rica ediyorum görenler Allah rızası için 155'i arasın. Evden ayrıldığında üzerinde sarı bir tişört vardı.Çocuğum konuşma engelli ve aynı zamanda hiperaktif bir çocuk yerinde duramayan bir çocuk" dedi.

ÇOCUĞUM BENİ ÇOK ÖZLEDİĞİ AMA KONUŞAMADIĞI İÇİN TELEFONU ÖPTÜ

3 gün önce eşiyle konuşurken, çocuğunun telefonu alarak, kendisini çok özlediğini anlatmak için telefonu öptüğünü belirten acılı baba, "Ben çocuğum kaybolduğunda Gaziantep'teydim. Saat iki buçukta eşimi aradım çocuk iki üç gündür beni göremedi, özlemiştir diye telefona istedim. Ali baba de dedim sev babayı dedim. O da telefonu öpmüş telefonu kapatmış. Daha sonra annesine elbiselerini getirmiş bana giydir diye işaret etmiş. Kıyafetleri giydikten sonra çocuk ortadan kaybolmuş. O günden bu yana kayıp. Emniyete gittik onlar bize yardımcı oldu. Şanlıurfa'dan AFAD ekipleri de geldi. Arama yapıyorlar kendilerinden Allah razı olsun. Çocuğum arabayı çok sever hangi araba olursa olsun biner o kaçtığı sırada köy arabalarının kalkış saati belki de o arabalara binerek köylere gitmiştir" dedi.