Raif Doğru

GSM operatörleri Turkcell ve Telsim’in, yüzde 10’luk zam kararını protesto eden Tüketici Örgütleri Konfederasyonu bugünden itibaren bir hafta süreyle cep telefonlarıyla görüşmeyi boykot ediyor.

Örgüt tarafından yapılan açıklamada GSM zamlarının rekabet yasasına aykırı olduğu belirtilerek, bunun geri alınması için 7 gün süreyle cep telefonlarıyla görüşme yapılmaması isteniyor.

Konfederasyon Başkanı Hasan Yılmaz Işık, Diyalog’a yaptığı açıklamada “tüm halkımızın boykot kararına uymasını istiyoruz. Çok mecbur kalmadıkça konuşma yapmasınlar. Sadece bir hafta için bunu yaparsak, bundan böyle ikide bir başımıza zam balyozu inmesini engelleriz”dedi.

Diğer örgütler sessiz

Haberleşmede meydana gelen pahalılık sadece vatandaşları değil, tüm ekonomik sektörleri de olumsuz yönde etkiliyor. Buna karşın Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf örgütleri ve turizmle ilgili örgütlerin tepkisizliği dikkat çekiyor.

Elektrik gibi haberleşme ücretlerinin pahalı olması nedeniyle, başka ülkelerle, özellikle de Güney Kıbrıs’la rekabet koşullarının zayıfladığına dikkat çeken Hasan Yılmaz Işık “geçmişten kalan bir sözleşmeyi gerekçe göstererek, halkın başına GSM balyozu indirilmesi karşısında herkes ayağa kalmalı ve bunu önlemlidir. Hükümet istediği takdirde bu zammı geri aldırma gücüne sahiptir”dedi.

Eş zamanda zam

İki GSM şirketinin uyumlu bir şekilde zam yaptığına dikkat çeken Tüketici Örgütleri Konfederasyonu Başkanı Hasan Yılmaz Işık şöyle dedi:

“İki şirketin eş zamanda ve eş oranda yaptığı GSM zammı, açık bir şekilde anlaşılarak yapıldığını gösteriyor.Bu zammın, herhangi bir belgeye ihtiyaç duyulmadan iptal edilmesi gerekmektedir.”