Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, ‘Konut, Eğitim, Danışma ve Araştırma Merkezi’ (KEDA-M), üniversitede konut konusunda var olan bilgi birikimini, konutla ilgili tüm paydaşlara aktarmayı hedefliyor. Merkez, çok boyutlu olarak ele alınması gerektiğine inandığı konut olgusunu; fiziksel, sosyal, ekonomik, teknolojik, kültürel, yasal ve benzeri tüm boyutları ile faaliyet alanı içerisinde tutmaktadır.

Bu doğrultuda merkez, sürdürmekte olduğu ‘eğitim - araştırma’, ‘araştırma - yayın’, ‘uygulama - danışma’ ve ‘işbirlikleri’ faaliyetlerine paralel olarak IV. Dönem KEDA-M aktiviteleri içerisinde ‘Konut Sohbetleri’ni de devam ettiriyor.

Merkez başkanı Doç. Dr. Kağan Günçe, Konut, Eğitim, Danışma ve Araştırma Merkezi – KEDA-M (HERA-C)’nin amaç ve hedefleri doğrultusunda, 29 Kasım 2016 tarihinde, saat 15:30’da, Mimarlık Fakültesi, Alpay Özdural Konferans Salonu’nda (A01), Konut Sohbetleri / ‘Housing Talks’ etkinliğinin düzenleneceğini açıklamıştır. Etkinlik, Lefkoşa Türk Belediye Tiyatrosu tarafından sahneye konan ‘Ev’ isimli tiyatro oyununun 'toplumun bugün ve yakın tarihinin hala hesaplaşmakta olduğu göç, savaş ve mülkiyet sorunu' gibi temaları çerçevesinde şekillenecektir. Bu bağlamda ‘Konut Sohbetleri II’nin davetli konuşmacıları yazar - yönetmen Aliye Ummanel ve oyuncu Hatice Tezcan olarak belirlenmiştir. Mimarlık disiplini dışında, sanat alanında önemli pozisyonlara sahip olan davetli konuşmacılar, konutla ilgili yorumlarını ve deneyimlerini, böyle bir etkinlikte tartışma fırsatı bulacak ve katılımcılarla paylaşacaktır.

Aynı gün ve saatte, paralel etkinlik olarak Mimarlık Fakültesi Sergi Salonu’nda (A02), ‘Ev’ oyununun afişleri, basındaki yansımaları ve yazar - yönetmen Aliye Ummanel’in yazıp yönettiği oyunların posterlerinden oluşan bir de sergi düzenlenecektir. Sohbet öncesinde ve sonrasında – ‘EV’ oyunu 28 - 29 Kasım 2016 Pazartesi ve Salı günleri, saat 20:00’de, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda sahneye konacaktır.

Merkez Başkanı Doç. Dr. Kağan Günçe, Konut, Eğitim, Danışma ve Araştırma Merkezi – KEDA-M’ın organize ettiği ve organizasyonu Yrd. Doç. Dr. Afet Çeliker’in üstlendiği ‘Konut Sohbetleri II’ etkinliğinin öğrenciler ve akademik personelin yanında konu ile ilgilenen herkese açık olduğunu belirtmiştir.