Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası, banka tarafından gerçekleştirilen taşınmaz mal satışlarıyla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla açıklama yaptı.

Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası Ltd. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamanın, bugün bir gazetede çıkan haberin, “bankaya karşı suçlayıcı, banka hakkında şüphe ve güvensizlik uyandırıcı bir içerik taşıdığı” düşüncesiyle, konuyla ilgili gerçekleri kamuoyunun bilgisine getirmek amacıyla yapıldığı vurgulandı.

Açıklamada, habere konu olan taşınmaz malların ihale usulü ile satışı yapılacağının KKTC gazetelerinde ilan edilerek duyurusunun yapıldığı ve 5 Ocak tarihine kadar kapalı zarf usulü ile teklif kabul edildiği belirtildi.

İhale duyurusundan sonra bu mallar için kapalı zarf usulüyle 7 kişi tarafından teklif verildiği ifade edilen açıklamada, ihale duyurusunda belirtilen taşınmaz mallardan olan “1876, 2876 ve E 318 nolu” koçanlar ile kayıtlı taşınmaz mallarla ilgili olarak herhangi bir teklif verilmediği kaydedildi.

Açıklamada, ihaleye verilen tekliflerin 15 Ocak 2015 tarihli Banka Yönetim Kurulu toplantısında açıldığı belirtilerek, yapılan değerlendirme neticesinde; “İngiltere 88 Green Lanes N.16 9EJ, Londra adresinde bulunan taşınmaz malın (Koçan No:LN73413) gelen 3 teklif arasından en yüksek teklifi 720 bin Stg olarak veren alıcıya satılmasına, Dağyolu’nda bulunan taşınmaz mallar için tek teklif verilmiş olmasından dolayı 1 dönüm 2 evlek arsa (Koçan No:757) ve 2 dönüm 1 evlek arazinin (Koçan No:758) toplam 144 bin TL’ye, 31 Dönüm 1 evlek arazinin (Koçan No:391) 56 bin TL’ye belirtilen tek teklifi veren alıcıya satılmasına” karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, Koçan No: 3668, 95 ve 96 olarak kayıtlı taşınmazlara verilen tekliflerin ise taşınmazların değerinden düşük olduğu için satılmamasına karar verildiği ifade edildi.

Satışına karar verilen taşınmazların, alıcılarının banka tarafından kredilendirilmediğinin de vurgulandığı açıklamada, alıcıların isimlerinin ise “kişilerin mahremiyeti” göz önünde bulundurularak ve alıcılardan önceden bu doğrultuda onay alınmamış olduğundan dolayı kamu ile paylaşılmadığı kaydedildi.