Kooperatif Şirketler Mukayyitliği, Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kuru Üyelerine toplantıların dışındaki hizmetlerine karşılık maaş ödenmesine ilişkin tavsiye kararına onay vermediğini ve bu yönde bir uygulamanın da yürürlüğe konmadığını belirtti.

Kooperatif Şirketler Mukayyidi Namık Yeşildağlı, Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyelerine maaş ödendiği iddiaları hakkında açıklama yaptı.

Yeşildağlı, yazılı açıklamasında, Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyelerini atayan merci olan Kooperatif Şirketler Mukayyitliğinin, Yönetim Kurulu üyelerinin ödeneklerini de belirleyen makam olduğunu ve Şirketler Mukayyitliği’nin Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu’nun, Yönetim Kurulu Üyelerinin toplantılarının dışındaki hizmetlerine karşılık maaş ödenmesine ilişkin tavsiye kararına onay vermediğini, bu yönde bir uygulamanın da yürürlüğe konmadığını kaydetti.

Yeşildağlı, Banka Yönetim Kurulu Üyelerinin halen almakta olduğu aylık ödeneğin, önceden Kooperatif Şirketler Mukayyitliği’nce onaylanan, Bakanlar Kurulu’nun Y(K-1) 864-2015 kararı ile belirlenen “Hakk-ı Huzur” tahsisatı çerçevesinde olduğunu kaydetti.