Kooperatif Merkez Bankası ve iştiraklerinde bugün başlayan grev, hükümet temsilcileriyle yapılan görüşmeler sonunda askıya alındı.

Kooperatif Görevlileri Sendikası (Koop-Sen) Başkanı Mehmetali Güröz, “yeni kurulan hükümete zaman tanımak ve sözlerini tutma yönünde çalışmalar yapılmasına fırsat vermek” için grevi askıya aldıklarını açıkladı.

Güröz, “kooperatiflerin sahiplerine devri, devlet borçlarının ödenmesi ve çalışanların maaşlarının gayrı yasal bir şekilde kesilmesi” konusunda Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner ile olumlu bir toplantı yaptıklarını kaydetti.

Yapılan toplantı sonucunda Serdar Denktaş'ın, “bir ay içerisinde sorunların çözümüne yönelik detaylı çalışmalar ve düzeltmeler yapılacağına dair söz verdiğini” belirten Güröz, şöyle devam etti:

“Yeni kurulan hükümete zaman tanımak ve sözlerini tutma yönünde çalışmalar yapılmasına fırsat vermek adına grevimizi askıya aldığımızı tüm kamuoyunun bilgisine getiririz.

Ayrıca, hukuka tamamen aykırı olan kooperatif çalışanlarının yaşlılık aylığının durdurulması kararına karşı da Yüksek İdare Mahkemesi’nde avukatımız Hasan Esendağlı vasıtası ile dava açtığımızı ve mahkemenin ara emri müracaatımızı görüşeceğini kamuoyunun bilgisine getiririz.

Hak mücadelemizde istemeyerek de olsa rahatsızlık verdiğimiz halkımızdan ve tüm müşterilerimizden özür dileriz.”