Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’nın (KOOPBANK) Yenişehir’de bulunan ve yaklaşık 10 yıldır yarım inşaat olarak bekleyen Genel Müdürlük binasının tamamlanması ile ilgili sözleşme imzalandı.

KOOPBANK’dan yapılan açıklamaya göre, imza töreninde konuşan KOOPBANK Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tosunoğlu, açılan ihalede en uygun teklifi Tüfekçi Ltd’in verdiğini söyledi.

9 Eylül 1959’de kurulan bankanın kiracı konumundan kurtularak kendi binasına sahip olmasının önemine değinen Tosunoğlu, yeni Genel Müdürlük binasının tamamlanması ile ihtiyaç duyulan çalışma alanının karşılanmış olacağını anlattı.

Hasan Tosunoğlu, inşaatın tamamlanmasıyla birçok birim ve bölümün aynı çatı altında hizmet vereceğini ifade etti. Tosunoğlu ayrıca yeni bina ile oluşturulması planlanan yeni birim ve bölümlerle de çağdaş bankacılık vizyonu çerçevesinde hizmet vermeye başlanacağını sözlerine ekledi. 
Proje bedelini 2 milyon 360 bin Sterlin olarak açıklayan Tosunoğlu teklif veren diğer firmalara da teşekkürlerini iletti.

Açıklamaya göre, sözleşmeye imza koyan Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muhammet Aygün de projenin halka ve bankaya hayırlı olmasını diledi.

Proje Koordinatörü Prof. Dr. Tahir Çelik ise, imza töreninde yapmış olduğu açıklamasında yapılacak olan yeni binanın inşaatı tamamlandığında özellikleri ve kullanılacak olan malzemeleri bakımından “akıllı bina” statüsünde değerlendirilebileceğini anlattı.