Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile Kıbrıs Futbol Federasyonu arasında sürdürülen görüşmeler kapsamında KOP’un KTFF üyeliğini “KTFF kaydı bulunamadı” cevabından sonra KTFF’den iki kişilik heyet İngiltere’ye giderek belge konusunda araştırma yaptı.

İngiliz kayıtlarını araştırdılar

Turgay Çağer ile Orçun Kamalı Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun KOP’a üyeliği ile ilgili herhangi bir belgenin  İngiliz kayıtlarında bulunup bulunmadığı konusundaki araştırmalarını tamamladılar. 

Detaylar paylaşılacak

Orçun Kamalı ile Turgay Çağer’den oluşan KTFF heyetinin İngiltere’de yaptıkları araştırmada KTFF’nin KOP’a üyelik kaydıyla ilgili herhangi bir belgeye ulaşıp ulaşmadıkları bilinmezken konu hakkında detaylı açıklamanın hafta içinde yapılması bekleniyor.

Sertoğlu endişeli

KOP Başkanı Koutsokoumnis ile KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu arasında yapılan görüşmeler sonunda Zürih’e kadar uzanan süreç çıkmaza girdi.

KTFF’nin üye kulüpleriyle Olağanüstü Genel Kurul’dan KOP’a üyelik konusuda onay almasına rağmen hiçbir girişim yapmayan KOP yetkilileri aylarca Hasan Sertoğlu’nun çağrılarına cevap vermemiş, KTFF’nin KOP’a üyeliğinin sözkonusu olamayacağını öne sürerek KKTC’deki kulüplerin, KOP’a üyelik başvurusu yaparak,

KOP’un izni ile kendi aralarında maç yapabilmelerine izin vereceğini açıkladı.

KTFF üzerine düşeni yaptı

Zürih’te imzalanan taslak metnin altının doldurulması ve yeniden imza aşamasına getirilmesi konusunda KTFF üstüne düşen görevleri yerine getiriken, KOP yetkilileri ile Güney’deki kulüpler arsında büyük tartışmalar yaşanmış ve KOP Başkanı Koutsokoumnis’in tehditlerle karşı karşıya kaldığı iddia edilmişti.
Geçtiğimiz hafta KOP Başkanı ile biraraya gelen KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, bu görüşmede de bir sonuca varılmadığını yakın çevresine açıklayarak Kıbrıs’ta futbolun birleşmesi çalışmalarının sonuçsuz kalacağınından endişe ettiğini söylediği iddia edildi.