Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’ya bağlı Yeniboğaziçi’nde, peşine takılan köpekten kaçmaya çalışan Vietnam uyruklu Bui Van Dong isimli genç ölümden döndü. Sanayi bölgesinde dün gece saat 22.00 sıralarında gerçekleşen olay, bölgedeki bir fabrikada işçi olarak çalışan 34 yaşındaki Vietnam uyruklu Bui Van Dong’un kendisine saldıran köpekten panikle kaçtığı esnada 7 metre derinliğindeki kuyuyu farketmeyerek düşmesi sonucu meydana geldi.

Ne olup bittiğini anlamadan kendisini bir anda 7 metrelik kuyunun dibinde bulan Vietnam uyruklu genç, arkadaşları tarafından çağrılan İtfaiye ekiplerinin kısa sürede olay yerine giderek kendisini kuyudan çıkarması sonucu kurtarıldı. 

Olay yerine çağrılan ambulans ile Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Bui Van Dong’un hayati tehlikesinin olmadığı ve durumunun gayet iyi olduğu öğrenildi.

Bölgedeki kuyular tehlike saçıyor

Bölgede buna benzer birçok kuyunun bulunduğunu ve özellikle akşam saatlerinde bölgede yaşayan insanlar için büyük tehlike oluşturduğundan yakınan Yeniboğaziçi sakinleri, defalarca yetkililere durumu bildirdikleri halde bir önlem alınmadığını belirtti.