Evrim Kamalı

Girne'ye bağlı Tepebaşı'nda av tüfeği ile ateş açtığı Tahir Cesurer'in ağır yaralanıp sağ gözünü kaybetmesine neden olan Ulaş Türe hakkında ki dava dün karara bağlandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık 4 yıl hapis cezasına çarptırılırken, kararın ardından ise Türe ailesi ile Cesurer ailesi arasında arbede yaşandı.

Tepebaşı'nda meydana gelen olayda sanık Türe'nin 104 miligram alkol tesiri altinda saat 06:00 sıralarında av tüfeği ile bir el havaya ateş ettikten sonra Arif Kimyalar ve Tahir Cesurer'in içinde bulunduğu GL 660 plakalı araca iki el ateş etmiş, olayda Tahir Cesurer'in sağ gözünden ciddi şekilde yaralanmıştı. Türkiye'de ameliyat edilen Cesurer, sağ gözünü kaybetmiştı. Meydana gelen olayın ardından yargılanan sanığın cezası dün belli oldu. "Ağır Yaralama", "Yaralama Kastıyla Ateşli Silah Bulundurma", "Kanunsuz Patlayıcı Madde Tasarrufu ve Taşıma", "Sarhoşluk" ve "Meskun Mahalde Ateş Açma" suçlarından yargılanan sanık 4 yıl hapse mahkum edildi.

arbde.jpg

Kararın ardından ise Türe ailesi ile Cesurer ailesi arasında arbede yaşandı. Cezayı az bulan Cesurer'in yakınları isyan ederken, sanık Türe'nin duruşma sonrası polis aracına götürülürken Cesurer'in yakınlarını tehdit etmesi ortamı daha da gerdi. Aileler birbirine girerken, Türe'nin annesi fenalaşarak Girne Akçiçek Hastanesi'ne kaldırıldı. Ailelerin daha sonra birbirlerinden şikayetçi oldukları öğrenildi.