Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, CTP-UBP hükümeti döneminde Ercan’da yaşandığını öne sürdüğü  yolsuzlukla ilgili, Ombusdperson Emine Dizdarlı’nın raporuna rağmen soruşturma açılmamasını eleştirdi.

Korkmazhan BKP Basın Bürosu aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, yapılan hizmet alımı anlaşmasını “açık bir yolsuzluk” olarak niteleyerek, “UBP-DP hükümeti ve CTP-BG, Ercan’ın özelleştirilmesi sürecinin araştırılmasına yönelik önergeyi kabul ederek, yaşanan yolsuzluğu hasıraltı etmek ve toplumu aldatma gayreti içerisine girmişlerdir. BKP, Ercan’ın özelleştirilme sürecinin sorgulanmasını ve özelleştirilmenin iptal edilmesini savunmaktadır. Ancak esas olan 11 Milyon 250 bin dolarlık yolsuzluğun soruşturulması ve sorumluların yargıya havale edilmesidir” dedi.

CTP-UBP hükümeti döneminde Ercan’nın yanısıra bir çok alanda yolsuzluk ve usulsüzlüklere imza atıldığını iddia eden Korkmazhan, “partizanca istihdamların, KIB-TEK, Kumarcılar Hanı inşaatı ve Piyangolarda yaşanan yolsuzluk ve usulsüzlüklerin” de soruşturulmasını istedi.

Korkmazhan, CTP-UBP hükümetinin bozulduğunu ancak iki partinin çıkar ortaklığının devam ettiği; UBP-CTP-DP üçlüsünün birbirlerinin usulsüzlüklerini ve yolsuzluklarını örtbas etmek ve statükonun devamı için işbirliği içerisinde oldukları görüşünü savundu.

Yolsuzluk iddiaları karşısında Başsavcılığı, Mali Polisi ve Yargıyı göreve çağırdıklarını, aksi halde onların da sorumluluk altında kalacağını vurgulayan Korkmazhan, Kıbrıs Türk toplumunun günü geldiğinde en ağır şekilde yapılanların hesabını soracağından emin olduklarını sözlerine ekledi.