Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, iş güvenliğinin çalışma yaşamının en temel unsuru olduğunu belirterek, iş güvenliğine gereken önemin verilmediğini, yasa, yönetmelik, uygulama ve denetimlerin yetersiz olduğunu savundu.

Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, “Ne yazık ülkemiz iş kazalarında Avrupa’da ilk sıralarda yer almaktadır” diyerek, son beş yılda 25 işçinin yaşamını kaybettiğini, 992 işçinin de yaralandığını kaydetti.

Ülkede 45 binin üzerinde kayıtlı işçi bulunmasına rağmen, işyerlerini denetleyen müfettiş sayısının sadece 20 olduğunu belirten Korkmazhan,  iş kazası ve “cinayetlerinin” sorumlusunun çalışma yaşamındaki kuralsızlığa göz yuman ve önlem almayan Cumhuriyetçi Türk Partisi- Ulusal Birlik Partisi hükümeti olduğunu ileri sürdü.

Özelleştirme, taşeronlaştırma, kayıt dışılık ve sendikasız çalıştırmanın iş cinayetlerinin kaynağı olduğuna dikkat çeken Korkmazhan, “BKP, kuralsız çalışma yaşamı ve taşeronlaşmaya son verilmesi, çalışma alanlarında iş güvenliğinin sağlanması ve özel sektörde sendikalaşmanın yasal düzenleme ile zorunlu hale getirilmesi için kararlı bir şekilde mücadele etmeye devam edecektir” dedi.