Birleşik Kıbrıs Partisi(BKP) Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, İngiltere’nin adadaki üslerinin İŞİD’e karşı müdahalede kullanmaya başlanmasıyla, Kıbrıs’ın açık bir hedef haline getirildiğini savundu.

Korkmazhan, Parti’nin Basın Bürosu aracılığıyla, İngiltere’nin adadaki üslerini İŞİD hedeflerini bombalamak için kullanmaya başlamasıyla ilgili yaptığı açıklamada, gelişmeyi “Kıbrıslıların onayı olmadan Kıbrıs’ın resmen savaşa dahil edilmesi” olarak değerlendirdi.

İngiltere’nin daha önce Irak savaşında da Kıbrıs’taki üsleri “emperyalist emeller” uğruna kullandığını savunan Korkmazhan, “Kıbrıs’ın IŞİD’in karşı saldırıları ve terör eylemleri için açık bir hedef haline getirildiğini” savundu.

GARANTİ SİSTEMİ SONLANDIRILMALI

Garantör ülkelerin Kıbrıs’ı bölerek emperyalist saldırganlıkları için kullandığını savunan Korkmazhan, “Garanti sistemi ve garantörlük mekanizması sonlandırılmalı, Kıbrıs silah, üs ve askerlerden arındırılmalıdır” dedi.

IŞİD’E SAĞLANAN HER TÜRLÜ DESTEK KESİLMELİ

IŞİD terör örgütünü besleyip büyütenlerin başta NATO ve G20 ülkeleri olduğunu savunan Korkmazhan, IŞİD’i finanse edip, silahlandıran ve ticari ilişki içerisinde olan ülkeler arasında Türkiye’nin de bulunduğunu iddia etti.

IŞİD militanlarının Kıbrıs’ın kuzeyini geçiş noktası olarak kullandığını da ileri süren Korkmazhan, IŞİD tehdidini ortadan kaldırmanın yolunun, İŞİD’e  her türlü desteğin kesilmesi olduğunu söyledi.