Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan dövizde meydana gelen yükseliş ülkeyi kasıp kavururken, hükümetinin önlem almayarak halkı kaderine terk ettiğini ileri sürdü. 
 
Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, Türk Lirası’nın döviz karşısında değer kaybetmesinin Kıbrıs’ın kuzeyinde Türkiye’den daha büyük bir yıkım yarattığını, dövize endeksli her şeyin zamlandığını ve hayat pahalılığının dayanılmaz boyutlara ulaştığını savundu.

Korkmazhan, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler ile Demokrat Parti-Ulusal Güçler Hükümetinin gittikçe derinleşen ekonomik krizi görmezden gelindiğini ve hiçbir şey olmamış gibi hükümetçilik oynadığını öne sürdü.

İşçilerin, üreticilerin, esnafların, küçük işletmelerin ve halkın büyük bir kesiminin her geçen gün daha da yükselen döviz ve zorlaşan koşullar karşısında hayatta kalma mücadelesi verdiğini ifade eden Korkmazhan, “Ne yazık yaşananları yalnızca izlemekle yetinen CTP-BG/DP-UG hükümetinin sorumsuz tutumu nedeni ile önümüzdeki günlerde ağır zamlar ile karşı karşıya kalacağız” iddiasında bulundu.

Korkmazhan, halkı koruyucu tedbirlerin süratle hayata geçirilmesini istedi.

İthal mallardaki fonlar, akaryakıt ve petrole uygulanan fonlar ile gümrük vergilerinin düşürülmesini talep eden Korkmazhan, diğer vergilerde ve KDV’lerde de indirime gidilmesini istedi.

Bankaların borçları ve borç faizlerini yeniden yapılandırması için girişim yapılması gerektiğine işaret eden Korkmazhan, alınması gerektiğini düşündükleri diğer önlemeleri şöyle sıraladı:

“Döviz ile işlem yapan Üniversite ve diğer kurumların kurları sabitlemesi için çalışma başlatılmalıdır. Eşel-mobil sistemi yeniden yürürlüğe konularak maaş ve ücretlerin erimesinin önüne geçilmelidir. Stabil para birimi olan Euro’ya geçmek için çalışma başlatılmalı, TL’nin enflasyonundan kurtulmak için adım atılmalıdır. Döviz bazlı ithal ürünlere ihtiyacı azaltmak için yerli üretim ve üretici desteklenmeli ve teşvik edilmelidir.”