Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, Türkiye’den gelen suyun belediyelere ton başı teslim fiyatının 2.30 TL olarak açıklanmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, belediyelere tonu 2.30 TL’den verilecek suyun, halka en az bu fiyatın iki katından fazla bir fiyatla satılacağını iddia etti.

Korkmazhan, “Belediyelerin devletten aldığı su fiyatında neredeyse 10 kat artış yaşanacaktır. Üstelik bu geçiş dönemi fiyat uygulamasıdır. İhaleye çıkıp işletme hakkı özel şirkete devredilince, çeşmelerden suyun akmadığı günleri görebiliriz” iddiasında bulundu.

Suda belirlenen fiyatın gerçek maliyetlerin çok üzerinde olduğunu ileri süren Korkmazhan, suyu özelleştirenleri ne devletin, ne de tarihin affedeceğini kaydetti.

Korkmazhan, CTP, UBP ve DP’nin suyu kamu hizmeti ve hak olmaktan çıkartarak, metalaştırılıp, ticarileştirdiklerini savunarak, suyun mülkiyetinin toplumda yönetimininse seçilmişlerden oluşacak su kurumunda olması gerektiğini kaydetti.