Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, hükümet kurma çalışmalarını yürüten CTP-BG’yi eleştirerek, “paylaştığı hükümet programının aldatmaca” olduğunu, bu Meclis aritmetiğinden oluşacak herhangi bir koalisyonun uzun ömürlü olmayacağını iddia etti.

Yazılı bir açıklama yapan Korkmazhan, CTP-BG’nin yeni hükümet kurma çalışmalarının içinde bulunulduğunu iddia ettiği “siyasi ve ekonomik çıkmazı daha da derinleştirdiğini” savundu.

Korkmazhan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kıbrıs Türk toplumu mecliste temsil edilen siyasi partilere ve parlamentoya güven ve inanç duymamaktadır. Hiçbir meşruluğu kalmayan bu meclis aritmetiğinden oluşacak herhangi bir koalisyon uzun ömürlü olmayacaktır. Olası CTP-BG/UBP veya CTP-BG/DP-UG hükümeti daha fazla yıkım ve daha fazla yoksulluk yaratacaktır”

Korkmazhan, CTP-BG/UBP hükümetinin, geniş tabanlı hükümet adı altında özelleştirme politikalarını ileriye taşımak için kurulacağını iddia ederek, BKP’nin, emekçiler ve halk ile birlikte hükümete karşı mücadeleye hazır olduğunu belirtti.

Halka gitmek yerine yeni koalisyon ve hükümet kurma arayışlarını sürdürmenin “halkın iradesine saygısızlık olduğunu” ileri süren Korkmazhan, Kıbrıs Türk toplumu değişim istediğini savundu.

Birleşik Kıbrıs Partisi’nin halkın değişim istencinin önünü açacak tek parti olduğunu savunan Korkmazhan,  partisinin parlamento seçimlerinde değişimin önünü açacağını ileri sürdü.