Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’ya bağlı Sütlüce köyünde, evinin yanı başındaki hurma ağaçlarının devrilme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirten Şaziye Salahioğlulları isimli kadın, yetkililerden yardım istedi.

Ağacın devrilmesi halinde evinin damına düşeceğini ve bunun da kendisi için büyük tehdit oluşturduğunu söyleyen Şaziye Salahioğulları, gece gündüz sürekli korku halinde yaşadığını anlattı.

Salahioğulları, Gazimağusa Kaymakamlığı yetkililerinin de gelerek ağacın tehlikeli olduğunu onayladığını ve ağaç kesme izni alındığını söyledi.

“İzin var kesmiyorlar”

İzin olmasına rağmen ağacın henüz kesilmediğini belirten Salahioğulları, Geçitkale Belediyesi yetkililerinin  kendilerine budama aletlerinin olmadığını söylediğini savundu. 

Sürekli olarak korku içinde yaşadığını anlatan Salahioğulları, ağacın kendisine alerji yaptığını ve yaşadığı korkuya bunun yarattığı rahatsızlığın da eklendiğini belirtti. Salahioğulları, yetkililerin köyde sadece birkaç kişinin ağzına bakarak iş yaptığını savunarak, devleti göreve çağırdı.

“Çocuklarım bu ağaçların altında oynuyor”

Salahioğulları’nın komşusu olan Ümmühan Okutucu isimli kadın ise, tüm yetkililerden izin alınmasına rağmen ağacın kesilmesine sürekli engel çıkarıldığını belirterek, “3 çocuğum bu ağaçların altında oynuyor, dalları sürekli olarak yere düşüyor, çocuklarıma bir şey olursa hesabını kim verecek” şeklinde konuşarak konu ağaçların bir an önce oradan sökülmesi gerektiğini savundu.