(Kamalı Haber)

Suçla bağlantılı olduğu ve üzerinde hammadde bulunan İçim Nadiri ve uyuşturucu maddeyi ülkeye sokmak için organizasyonu yaptığı iddia edilen Cemal Türkkan’ın Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen davaları hakkında Başsavcılık’ın takipsizlik kararı dosyalayıp davayı geri çektiği öğrenildi. Dört aydır hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde bulunan zanlı, davanın geri çekilmesiyle serbest kaldı.

Yasal düzenleme olmadığı için mi?

KKTC yasalarında Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu madde ile ilgili yasal düzenleme bulunurken, Bonzai yapımında kullanılan ABK 48 kimyasal maddesiyle ilgili yasal düzenleme olmamasından dolayı davanın geri çekildiği aldığımız bilgiler arasında.

Olay nasıl olmuştu?

Polis, 7 Temmuz saat 15.00 sıralarında Ledra Palace Sınır Kapısı’ndan ülkeye giriş yapmaya çalışan İçim Nadiri’nin üzerine yaptığı aramada beş kilo Bonzai yapımında kullanılabilecek 100 gram hammadde bulmuştu. Soruşturmanın ardından zanlılar 5’er bin TL nakdi teminat ve her zanlı için üç kefilin100’er bin TL değerinde kefalet senedi imzalamaları şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanmıştı. Ancak teminat şartını yerine getiremeyen zanlı İçim Nadiri cezaevine gönderilmişti.